EVROPSKI TSC

Fudbaleri TSC-a zaista igraju trenutno možda i najbolji i najlepši fudbal u Srbiji. U 15. kolu Mozzart Bet Super lige Srbije na TSC Areni dočekali su ekipu Voždovca i dominantno stigli do nove pobede ubedljivo 3:0.

Foto: FK TSC

Bio je ovo šesti uzastopni trijumf izabranika Žarka Lazetića. Voždovac nakon poraza od Čukaričkog i Partizana u prošlom kolu na svom stadionu doputovao je u Bačku Topolu sa željom da prekine seriju negativnih rezultata i vrati se u Beograd neporažen.

TSC je tokom svih 90 minuta bio mnogo bolji tim, napadao, stvarao šanse, a pri tome postigao i tri gola. Voždovac neubedljiv. Tokom 90 minuta igre samo su jednom zapretili golmanu domaćih Iliću i to u 31. minutu preko Prentovića.

TSC je od samog početka pritiskao Voždovčane na njihovoj polovini terena i pre vodećeg gola u smiraj prvog poluvremena velike šanse za domaći tim su propustili Ćalušić u 9., Ratkov u 18. i Đakovac u 35. minutu. Napokon u 39. minutu akcija iz fudbalskih udžbenika TSC-a za zasluženo vođstvo bačkotopolskih plavih centrirao je Petrović sa leve strane, a na pravom mestu egzekutor Luka Ilić koji sa 10-tak metara šalje loptu u gornji desni ugao nemoćnog Krunića.

TSC
Foto: FK TSC

U drugom poluvremenu u 62. minutu Voždovac ostaje sa igračem manje na terenu. Tek nakon odgledanog VAR snimka sudija Mitić pokazuje direktan crveni karton igraču gostiju Filipu Damjanoviću zbog pogibeljnog starta na Luki Iliću.

Topolčani su nastavili još više da pritiskaju odbranu gostiju, a u finišu utakmice postižu još dva gola. Samo što je kročio na teren, makedonski internacionalac Martin Mirčevski trese mrežu Voždovčana po drugi put nakon još jedne školski odigrane akcije po levoj strani gde je asistent bio Đakovac u 80. minutu susreta.

TSC
Foto: FK TSC

Šlag na tortu i lepo fudbalsko veče na TSC Areni stavio je Ifet Đakovac pravom bombom sa preko 20 metara kada je pogodio same rašlje gola Voždovca. Evrogol koji se retko viđa i na terenima širom fudbalske Evrope.

TSC
Foto: FK TSC

Nakon ove pobede TSC zauzima 2. mesto na prvenstvenoj tabeli Mozzart Bet Super lige Srbije sa 32 osvojena boda koliko ima i Crvena Zvezda na vodećoj poziciji uz tri manje odigrane utakmice.

Već u sredu izabranike Žarka Lazetića očekuje gostovanje u Klupcima gde će odmeriti snage sa Loznicom u okviru 1/16 finala Kupa Srbije, dok će već u narednu subotu u derbiju kola dočekati ekipu Čukaričkog koju su na startu ovogodišnjeg prvenstva savladali ubedljivo na Banovom Brdu sa 4:1.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *