Derbi kola: FK Crvena Zvezda – FK TSC

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole u sredu 1. oktobra, od 19 h, gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu u odloženom 8. kolu Superlige, sa namerom da pruže maksimum i pokažu se u što boljem svetlu. 

Utakmica između Crvene zvezde i TSC-a trebalo je da bude odigrana 23. septembra, ali je duel odložen zbog obaveza oba kluba u evropskim takmičenjima.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je istakao da su utakmice sa Zvezdom praznik za svaki tim i motiv više da pruže svoj maksimum, kao i da očekuje lepu fudbalsku predstavu na kojoj će ekipa iz Bačke Topole imati priliku da se pokaže u dobrom svetlu.

„Neće biti lako, ali privilegija je igrati na najvećem stadionu na kome Zvezda nije izgubila već 5-6 godina i na koji se ide jednom godišnje. Ovaj meč posmatram kao priliku i izazov. Pripremajući se za njega videli smo da Zvezda izlazi iz krize i napreduje, iako ne pobeđuje onako ubedljivo kako smo od njih navikli“, rekao je Lazetić.

On je konstatovao da će Zvezda sigurno biti svežija od TSC-a, kome je ovo treća utakmica u šest dana, dok je protivniku imao neki dan više za odmor, što pravi razliku.

Nismo presrećni zbog momenta u kome se utakmica igra i rado bi je pomerili, ali prilagođavamo se. Praktično smo imali jedan dan za pripremu meča koji se u idealnim uslovima sprema deset dana. Tako je kako je i pokušaćemo da sa što manje detalja opteretimo igrače i da im damo samo osnovne informacije i da budemo što više svoji“, dodao je trener TSC-a.

Foto: Dexon Dee

Lazetić je izneo podatak da su Zvezda i TSC ekipe koje imaju ubedljivo najveći posed lopte u domaćoj ligi i da tim koji bude radio bolji presing i bude sigurniji na lopti ima veću šansu da pobedi.

„Oni igraju na svom terenu i favorit su, ali mi se spremamo kao za svaki drugi meč, pogotovu jer smo sada odigrali više utakmica na kojima su intenzitet igre i nivo fudbala nešto iznad našeg. Ranije smo tu priliku imali samo nekoliko puta godišnje, dok sada igramo već dosta utakmica na tom nivou i mislim da rastemo iz meča u meč. Samim tim biće nam lakše da se prilagodimo na izvanredan kvalitet protivnika, jer su i Vest hem, Frajburg, Braga i Olimpijakos u tom ili sličnom rangu timova koji svake godine igraju Ligu Šampiona ili Ligu Evrope. Sakupili smo iskustvo u igri protiv sjajnih klubova koje bi sutra moglo da dođe do izražaja“, kazao je Lazetić.

Šef stručnog štaba TSC-a se osvrnuo na  moguću postavu igrača na sutrašnjem derbiju.   

Stojić neće moći da igra zbog kartona, Rakonjac je rovit Đorđević se oporavlja od povrede, a imamo i nekoliko igrača sa virusima pod temperaturom  i procenićemo u kakvom su stanju. Ali bez obzira na nezgodan momenat utakmice, samo dva dana posle prethodne i četiri pred Čukarički, izvešćemo najbolji mogući tim. Ja nikada ne selektiram utakmice niti planiram koga bih da pobedim a od koga da izgubim, zato izlazim sa najsvežijim timom za koji mislim da može da se bori za dobar rezultat na Marakani“, zaključio je Lazetić.

Napadač Saša Jovanović se složio da je kvalitet protivnika neosporan i da neće biti lako.

Foto: FK Tsc

„Očekujem težak meč, igramo protiv Zvezde na Marakani i neće biti lako. Pokušali smo da se spremimo i oporavimo što brže i bolje i nadamo se rezultatu povoljnom po nas. Protiv Zvezde smo odigrali težak meč 1:1, na kome sam ja uz asistenciju Ratkova postigao gol i pamtim bukvalno svaki detalj sa te utakmice i voleo bih da se taj scenario ponovi bez obzira ko bi postigao pogodak, samo da ostvarimo dobar rezultat. Fizički jeste teško, ali igrali smo dobre i utakmice  protiv kvalitetnih protivnika i tu je taj neki adrenalin koji pomaže da se regenerišemo i spremimo za naredne. Na prošloj smo promašili penal na samom kraju meča, ali to je ono što fudbal čini najzanimljivijim sportom na svetu i nadam se da će nam se vratiti sledećom prilikom. Na nama je da treniramo i radimo dobro i da se nadamo najboljem“, rekao je Jovanović.

FK TSC je trenutno 3. na tabeli sa 22 osvojena boda, dok je Crvena zvezda 2. sa 27  bodova.

Utakmica odloženog 8. kola Superlige Crvena zvezda-TSC  se igra u sredu 1. oktobra  od 19h na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Prenos utakmice je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *