Danas igra TSC: „Prvenstvo nam je prioritet“

Fudbaleri TSC Bačka Topola u subotu 12. avgusta, u 18.55h časova, na stadionu TSC arena dočekuju ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca u 3. kolu Superlige uvereni da će uspeti da pruže dobru igru i da će, uz podršku svojih navijača, upisati novu pobedu.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je na početku obraćanja rekao da se TSC spremao za evropsku utakmicu i da bi bilo neumesno da se u ovom trenutku žale na umor ili zgusnut raspored.

„Odmor niti želimo, niti ima vremena za njega. Živeli smo za prethodnu utakmicu, spremali se za nju i bilo bi apsurdno da se sada žalimo na raspored ili tražimo predah. Sigurno bi se svako menjao sa nama i sada se na krilima prošle pripremamo za predstojeći duel protiv Radničkog iz Kragujevca,“  rekao je Lazetić.

Lazetić je istakao, iako su tek dva dana prošla od meča protiv Brage, ali da je to bilo dovoljno da se slegnu utisci i da se napravi analiza.

„Ima mesta samo za ponos i za zadovoljstvo jer smo učesnik Lige šampiona. Parirati onakvom protivniku i do kraja ostati svoj zaslužuje da čestitam igračima. S druge strane, što se tiče stručnog štaba i nas, to je arhivirano i igračima sam rekao da zaborave i Bragu i Brumu i Hortu i da u glavi imaju samo Kragujevac, Činedu, Čolovića, Vidosavljevića i ceo tim Radničkog. Naravno da smo spremni i da smo u dobrom momentu. Lepo smo započeli sezonu i verujemo da je pred nama odlična utakmica sa dobrim protivnikom“, dodao je Lazetić.

Lazetić je iskoristio priliku da se zahvali navijačima koji su bili u Bragi  kojih je bilo pedesetak, ali je njihovo bodrenje značilo u divnoj atmosferi na Municipijalu i pozivao ih je da dođu i u subotu da podrže ekipu da ostvari planove koje ima u domaćem prvenstvu.

„Tek je početak, ali napravili smo kadar u kome imamo 21. igrača i 3 golmana za koje verujemo da mogu da odgovore zadacima koje pred njih postavimo. Biće promena u timu, ne da bismo poštedeli nekoga, već želimo da izvedemo najsvežiji i najspremniji tim. Prvenstvo nam je prioritet i igraće tim za koji smatramo da može da se nametne, odigra najbolje moguće i izbori povoljan rezultat“, rekao je šef stručnog štaba plavo-belih.

„Radnički 1923 je imao težak raspored i loš start. Protiv Novog Pazara su bili neprepoznatljivo loši, ali  Čukaričkom su parirali i odigrali egal utakmicu koju su izgubili iz prekida. Kragujevčani imaju izvanrednog trenera, stabilnost i kontinuitet, teško primaju golove i sigurno će biti sve bolji kroz sezonu. Često smo sa njima igrali i dobro se međusobno poznajemo, znamo im i mane i znam da će meč naše dve organizovane ekipe biti odličan. Biće dobra utakmica, spremni smo i nadamo se da ćemo biti u rangu utakmice protiv Partizana i da ćemo pobediti“, zaključio je Lazetić.

Vezni igrač Milan Radin je naglasio da veruje u saigrače i kvalitet ekipe i u to da će TSC, ako bude pružio standardno dobru igru i iz ovog meča izaći kao pobednik.

„Raduje me što posle puta u Portugal igramo na domaćem terenu, pred svojom publikom, jer će utakmica biti teška. Mi verujemo u svoj kvalitet, ali moramo i da ga pokažemo u subotu. Ne nedostaje nam motivacija, uvek jedva čekamo novu utakmicu i dokazivanje i da se vratimo u pobednički kolosek“, rekao je Radin.   

Utakmica 3. kola Mozzart Bet Superlige se igra u subotu, 12.08.2023. u Bačkoj Topoli na TSC Areni od 18.55h, direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 2.

TSC se trenutno nalazi na trećem mestu tabele sa 4 boda, dok je Radnički 1923 13. na tabeli bez osvojenih bodova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *