BRILJANTNA POLUSEZONA ŽUTO – CRNIH GRACIJA

Košarkašice Topolčanke su u velikom stilu odigrale prvi deo sezone u takmičenju 2 ŽLS. Bila je ovo jedna od najboljih polusezona u dugogodišnjoj istoriji ovog uzornog sportskog kolektiva.

U poslednjem kolu prvog dela sezone naše košarkašice su savladale na svom terenu Radnički iz Beograda sa 89:69. Topolčanka će na pauzu otići u lepom raspoloženju.

Lider je prvenstva od samog starta sa impozantnim učinkom gde su ostvarile 11 pobeda i samo jedan poraz i na pravom je putu da se posle 28 godina vrati u elitu srpske ženske košarkaške scene gde joj po kvalitetu i slavnoj tradiciji tu mesto i pripada.

Žuto – crne su odigrale jednu od boljih utakmica od kako je startovalo prvenstvo u oktobru mesecu, a definitivno najbolje prvo poluvreme protiv ekipe koja je do pre tri kola bila druga na prvenstvenoj tabeli i koja je znala u prošlosti da namuči naš tim naročito kada su gostovale u našem gradu.

Naše devojke od samog starta zaigrale su angažovano, čvrsto u odbrani i efikasno u napadu gde ih je perfektno služio šut za tri poena, ne dozvolivši gošćama iz Beograda ni promil šanse da mogu da naprave nekakvo iznenađenje. Na krilima najboljeg tandema lige Radulović – Jokić Topolčanka je pitanje pobednika rešila već na startu drugog perioda igre.

Topolcanka
Radulović i Jokić, Foto: Si Studio Digital

Publika je mogla samo da uživa u egzibicionoj igri koje su im večeras priuštile izabranice Dejana Šegrta u prvih 20 minuta koju su rešile u svoju korist ubedljivo rezultatom 51:27.

U drugom poluvremenu ponovo je trener Šegrt promešao karte. Raspodelio je minute i pružio šansu svim svojim igračicama, a ostaje žal što se nakon provedene nepune minute na parketu povredila Anđela Korica.

Treba dodati i to da trener Šegrt nije mogao da računa za ovaj meč na sve bolju i zapaženiju Isidoru Savković koja se uoči utakmice povredila na treningu.

Najefikasnija u novom trijumfu Topolčanke bila je Tamara Jokić koja je postigla 26 poena, dok je Slađana Radulović ubacila 23 poena i upisala 10 asistencija.

U ekipu Radničkog istakle su se Jelena Lazarević sa 17 i Marija Stojanović sa 16 ubačenih poena.

Za naše devojke još nije došlo vreme za odmor i praznovanje. Čeka ih još jedna utakmica do kraja godine i to na domaćem terenu u okviru Kupa Srbije gde će dočekati velikog dužnika iz ove sezone ekipu Studenta iz Niša, dojučerašnjeg prvoligaša kojem je jedino pošlo za rukom da savlada naš tim i nanese im jedini poraz do sada. Ovaj meč na programu je u četvrtak 29.12.2022.godine, a početak je zakazan za 18 h i 30 minuta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *