BOMBA LUKIĆA NEDOVOLJNA ZA POBEDU

U derbiju 5. kola LLT Super lige Srbije između prvoplasirane Vojvodine i TSC iz Bačke Topole, viđen je dobar ali i žestok fudbal, uz četiri pogotka. Rezultat na kraju nerešen, 2:2.

Pred oko 7,000 gledalaca na stadionu Karađorđe u Novom Sadu publika je imala šta da vidi. Prvoplasirana Vojvodina dočekala je iznenađenje prvenstva, ekipu TSC iz Bačke Topole. U prvom poluvremenu viđeno je više dobrih šansi ali i čak 6 žutih kartona. Prvu dobru priliku imali su gosti, Silađi je primio loptu unutar kaznenog prostora, otarasio se protivnika i šutirao u bliži ugao golmana Rockova koji je odbranio njegov šut. Sledeću dobru priliku stvorio je Silađi, koji šalje loptu Tumbaseviću koji šutira iz okreta a njegov šut brani čuvar mreže domaćih. Na odbijenu loptu loše reaguje Milićević i šalje je pored gola. U 29. minutu se povredio igrač domaćih Petar Bojić, kojeg zamenjuje Dejan Zukić. Povredu je doživeo i golman TSC Filipović, nakon sudara sa napadačem Vojvodine, Bojanom Matićem, u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Na terenu se našao rezervni čuvar mreže, Nemanja Jorgić.

Početak drugog poluvremena je protekao u znaku gostiju. Silađi je nakon prodora po levoj strani centrirao, a Lukić udarcem glavom sa desetak metara pogađa golmana Rockova. I onda šok za domaću publiku u 49. minutu. Tomanović sa desne strane šalje loptu Milićeviću, ovaj je prosleđuje Lukiću koji šutira po zemlji sa nekih dvadesetak metara i pogađa donji levi ugao mreže. Pokušavaju domaći da stignu do izjednačenja, ali volej Zukića odlazi malo pored gola. Igrao se 65. minut, kada Tomanović baca loptu iz auta Lukiću, koji snažnim šutem sa preko 20 metara pogađa gornji desni ugao gola domaćih i povećava rezultat na 0:2. Gol će sigurno biti u konkurenciji za gol kola. Nakon toga, sledi inicijativa domaćih, te trener Lalatović šalje sve raspoložive snage u napad. Prvo je šut Drinčića sa 25 metara odbrani golman gostiju Jorgić, a već u 72. je smanjen rezultat na 1:2. Rezervista Gemović je centrirao sa leve strane, a na petercu se sam našao Bojan Matić koji postiže svoj peti pogodak u sezoni. Do kraja su napadali domaći, ali su sjajne reakcije Jorgića spašavale gol gostiju. Igrao se šesti minut nadoknade kada je Vojvodina stigla do izjednačenja. Drinčić je izveo Slobodan udarac sa desne strane, a lopta je nakon loše intervencije odbrane TSC stigla do nogu napadača domaćih, Vinsenta Okeuhiea, koji šalje loptu u mrežu za konačnih 2:2. Meč je sudio naš interanacionalni sudija, Srđan Jovanović.

Nakon ovog meča, Vojvodina je ostala na prvom mestu uz isti broj bodova kao TSC, ali uz bolju gol razliku. Nenad Lukić proglašen je za igrača kola.

Sastavi:

Vojvodina: Rockov, Devetak, Đurišić (Nešković), Saničanin, Đuričin (Gemović), Drinčić, Stojković, Veselinović, Bojić (Zukić), Matić, Okeuhie.

TSC: Filipović (Jorgić), Varga, Skopljak, Antonić, Ponjević, Tumbasević, Tomanović, Arsenijević (Duronjić), Milićević, Silađi (Rovčanin), Lukić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *