KK TOPOLČANKA: JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA!

“Titula, titula slaviće se titula“ orilo se u autobusu na povratku košarkašica Topolčanke iz Paraćina. Posle poraza u prošlom kolu od Studenta žuto – crne gracije su se ponovo vratile na stazu uspeha.

Topolčanka je u okviru 20. kola 2 ŽLS gostovala u Paraćinu istoimenom domaćinu i porazila ga ubedljivo rezultatom 88:45.

Nijednog trenutka nije se postavljalo pitanje o pobedniku ovog susreta gde su se sastali lider prvenstva i domaći tim koji se bori grčevito za opstanak. Naše devojke su ozbiljno shvatile ovu utakmicu i posle par odigranih minuta jasno stavile domaćinu na znanje da će bodove spasa morati potražiti na drugom mestu.

Besprekorna odbrana Topolčanke na startu utakmice je donela lagane poene iz kontranapada, pa su nakon prve četvrtine imale ogromnu prednost 33:8.Na poluvremenu 53:23 za naš tim.

U drugom poluvremenu Topolčanka je smanjila gas, a trener Šegrt je ponovo ukazao poverenje igračicama koje su imale manju minutažu tokom prvenstva, a one su ukazanu priliku iskoristile na najbolji mogući način.

Sve igračice našeg tima su se upisale u listu strelaca. Najefikasnije igračice našeg tima na ovom susretu bile su Slađana Radulović sa 18 poena i Sonja Zorić sa 17.

Po povratku u Bačku Topolu predsednik kluba Goran Ivanišević priredio je prijatno iznenađenje svojim košarkašicama koje su ovu pobedu burno proslavile i sada sa nestrpljenjem čekaju da overe šampionsku titulu protiv Mileševke iz Prijepolja. Biće to poslednja utakmica na domaćem terenu i druga meč lopta tako da će sala OŠ „Čaki Lajoš“ verovatno ponovo biti tesna da primi sve zainteresovane ljubitelje sporta, a posle utakmice se sprema veliko slavlje, pravi dernek i zajednička proslava plasmana Topolčanke u Prvu ligu nakon 29 godina.

Zbog odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije uslediće jednonedeljna pauza u prvenstvu, tako da je duel sa Mileševkom zakazan za 26.mart.

 

2 komentara

  1. Svaka cast Dejanu i devojkama! Sve cestitke na povratku u prvu ligu. Sportski direktor opet u izbledeloj majci od pranja, to ne moze tako,mora da ima stila za takvu funkciju,i tekstove sto pise stalno spominjuci gracije i sada dernek, zaista nema smisla. Morate kao klub da poradite na edukaciji i oblacenju coveka koji sebe predstavlja kao najvaznijeg clana kluba. Mora da se naglasi da je pobeda ostvarena na rodjendan sportskog direktora kome je to kako sam kaze najlepsi poklon za njegovih 54 godine.
    Sve najbolje u prvoj ligi j. . . .ga.

     
  2. Sasvim zaslužen ulazak u ligu i pored svih problema ekipa se uzdigla i pokazala da zaslužuju da igraju u 1.ligi. sve čestitke svima predsedniku , upravi , igracicama treneru i stručnom štabu. Veliko Hvala sportskom direktoru za sve što je „uradio“ za klub i puno sreće u funkcionerskoj penziji vidimo se sledeće sezone na tribinama. Odlazak u penziju je proslavljen u velikom stilu!! Mozda da je dobio više prostora u muškom klubu i veću funkciju mozda bi se sada igrala ABA 2 liga..

    Završite posao u velikom stilu sledeće kolo.
    Tražiće se karta više kosarka se vratila u Topolu

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *