Sopštenje opštinskog odbora Narodne stranke Bačka Topola

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OO Narodne stranke Bačka Topola

Ostanite kod kuće 21. juna i sačuvajte i zdravlje i dostojanstvo.

Sasvim je jasno da u uslovima rastućeg broja zaraženih virusom COVID-19 i epidemije koja još traje i odnosi ljudske živote ne može biti bezbednog boravka na biračkim mestima, što posebno važi za članove biračkih odbora i osetljive kategorije stanovništva. Razlog zbog kog se građani pozivaju na biračka mesta je jednostavan, da se pre neizbežnih ekonomskih posledica pandemije i nastavka pregovora o statusu Kosova i Metohije obezbedi pozicija vlasti.

Narodna stranka je odavno saopštila da nema izbora u ovim uslovima. Nema izbora, ima samo glasanja za već pripremljeni scenario vlasti i satelita.

Cenzus je snižen, paketići su podeljeni, obećanja data, još ostaje samo da se objavi koliko je kome procenata udeljeno sa najvišeg mesta.

Bačka Topola najverovatnije nakon 21. juna neće imati ni formalnu opoziciju u lokalnom parlamentu jer svi koji preskoče cenzus mogu očekivati da čine vlast. To ionako nije ni važno u ovom sistemu u kome nismo mogli ni da saznamo ko su ljudi koji su na listama vladajućih stranaka jer se svi pokoravaju i sakrivaju iza imena predsednika koji jedini učestvuje u kampanji.

Narodna stranka u toj igri neće učestvovati. Dali smo reč i držimo reč.

Poštovani građani, ostanite dostojanstveni i zdravi, nemojte dozvoliti sebi poniženja. Ostanite kod kuće, posvetite se sebi i svojim porodicama i prijateljima. Kad bude mogućnosti da se bira bez pritisaka, pretnji i ucena, kad bude mogućnosti da se građani objektivno i tačno informišu, biće i izbora.

Do tada – bojkot.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *