Nemanja Simović: Ponovo postajemo centar kulturnih, sportskih i turističkih dešavanja

Politički marketing

Prošlo je 18 meseci od poslednjih izbora na lokalnom nivou. Pred nama su izbori za Savete mesnih zajednica. Vreme je da se napravi presek i da se sagleda šta je urađeno u proteklom periodu. Gospodine Simoviću Vaš komentar?

Nemanja

I pre godinu i po dana kada je formirana nova lokalna vlast tvrdio sam da samo rezultati nečijeg rada treba da budu merilo za dobijanje poverenja građana na nekim narednim izborima. Formirali smo tim koji radi dobro,naravno da uvek može i bolje ali se po prvi put posle više godina oseća da Bačka Topola više nije prepoznatljiva kao opština u kojoj se decenijama stagniralo u razvoju.

Ima li lokalna samouprava snage da zaustavi odlazak stanovništva a pre svega mladih iz naše opštine kroz obezbeđivanje novih radnih mesta?

Znamo da su nova radna mesta ono što je prioritet iz navedenog razloga smo maksimalnu pažnju posvetili izgradnji i opremanju Industrijske zone. Izgradili smo kompletnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Industriskoj zoni, a u toku je izgradnja unutrašnjih saobraćajnica. Ono sto je najvažnije je da su tri parcele u Industrijskoj zoni otkupljene od strane investitora. Firma „Pardalote-S“ će već do kraja godine krenuti sa zemljanim radovima na izgradnji nove mlekare čiji pocetak  rada očekujemo u aprilu naredne godine. Investitor „Banatski organik MV“ će takođe tokom naredne godine krenuti sa izgradnjom pogona za proizvodnju mesnih prerađevina kao i kompanija  „Midmas“ koja se bavi proizvodnjom električnih uređaja. Intenzivno vodimo razgovore sa još nekoliko stranih kompanija koje žele da otvore svoje pogone u našoj Industrijskoj zoni. U svakom slučaju u narednom periodu očekujemo značajan broj novih radnih mesta .

Sa odlaskom mladih i na poboljšanju nataliteta se borimo i kroz mere populacione politike. Od Kabineta za demografiju i populacionu politiku na konkursu smo dobili sredstva za sufinansiranje mera populacione politike u iznosu od 4.815.930,00 dinara. Od tih sredstava smo obezbedili veći iznos roditeljskog dodatka, oformili multidisciplinarni tim za praćenje ranog razvoja dece, angažovali defektologa u predškolskoj ustanovi i u školama , obezbedili prenatalni skrining trudnicama dabl test, izdvojena su i sredstva za školu za trudnice i opremanje porođajne sale.

Čvrsto se držite obećanja datog tokom predizborne kampanje da će škole mnogo lepše izgledati u narednom periodu?

091Obećali smo rekonstrukciju naših škola i na tome intenzivno radimo. Zahvaljujući Vladinoj Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima renovirali smo OŠ“Nikola Tesla“ ,a u dvorištu škole je izgrađen novi sportski teren. Već do kraja godine sa radovima prelazimo u OŠ“Čaki Lajoš“ gde ćemo krenuti sa izgradnjom novih sportskih terena u dvorištu škole,a od proleća i sa kompletnom rekonstrukcijom škole. Nemojte zaboraviti da smo renovirali i fiskulturnu salu srednje škole “Dositelj Obradović“ a u toj školi smo i zamenili dotrajalu kotlarnicu sa kompletno novom na kojoj ćemo imati i značajnu uštedu na energentima. Napomenuću i da novoizgrađeni košarkaški teren sa tribinama i reflektorima koriste kako đaci dve srednje škole tako i veliki broj rekreativaca. U predškolskoj ustanovi “Bambi“ smo postavili nove solarne panele a uz pomoć Pokrajinskog Sekretrijata za obrazovanje obezbedili smo sredstva za zamenu stolarije na ovoj ustanovi. Putem konkursa koji je raspisala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije za narednu 2018-tu godinu odobreni su projekti za adaptaciju OŠ “Čaki Lajoš“ , gimnazije i srednje ekonomske škole “Dositej Obradović“ ,“Othon“ Stara Moravica i Centra za socijalni rad Bačka Topola.

Vidljivo je da se krenulo i sa infrastrukturnim uređenjem opštinskog centra?

Moram napomenuti da je bilo vreme da se i opštinski centar dakle sam grad Topola počne razvijati. U proteklom periodu infrastrukturni razvoj je bio predviđen samo za određene mesne zajednice i sa tom praksom je kraj. Zato intenzivno radimo na pripremi preostale dokumentacije kako bi na proleće krenuli sa izgradnjom novog bazena. U toku su radovi na bušenju bunara a na tenderu smo odabrali i projektantsku kuću koja ima rok 75 dana da izradi 095projekat novog bazena.  Odmah nakon toga krećemo u proceduru odabira izvođača radova kako bi ih sa prvim lepim danima proleća uveli u posao.

Centar grada u velikoj meri narušava izgled nedovršenog hotela. Građani Bačke Topole sa pravom očekuju rešenje tog višegodišnjeg problema. Iz tog razloga i raspisujemo tender koji će biti podeljen u dva dela. Prvi deo radova podrazumeva rušenje najgornjeg sprata, koji moramo obaviti po preporuci statičara jer temelji objekta nemogu da dugoročno podnesu sadašnje gabarite objekta ,a u drugoj fazi ćemo izgraditi novi krov i zatvoriti objekat sa čeone strane prema ulici kako bi dobio zadovoljavajući izgled.

Govoriti o razvoju jedne opštine a da pritom jedan njen značajan deo nema neophodnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu ili je ona veoma dotrajala je nemoguće i zato na tome intenzivno radimo. U proteklih godinu ipo dana zamenili smo dotrajalu vodovodnu mrežu u gradu prsten 6 i 9 koji podrazumeva prostor Vašarišta i samog centra grada u dužini od 5.5 km. Ovi radovi su finansirani sopstvenim sredstvima budžeta opštine. Takođe smo izvršili i zamenu vodovodne mreže na prstenovima 3,7 i 8 koji pokriva prostor od OŠ“Čaki Lajoš“ pa prema Domu zdravlja uz sve poprečne ulice dužine od 6 km.  Ove radove je finansirala Vlada AP Vojvodine po konkursu Uprave za kapitalna ulaganja.Tokom naredne godine u planu je završetak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Prvomajskoj ulici .

Završili smo radove na izgradnji trotoara i postavljanju nove rasvete u Dunavskoj ulici. Ovo je samo prva faza radova. Na proleće ćemo asfaltirati ulicu koja povezuje Dunavsku i Vidovdansku i takođe postaviti novu rasvetu. U trećoj fazi ovih radova planiramo kompletno uređenje Vidovdanske ulice.

Očekuju nas i radovi na uređenju parkinga u Boračkoj ulici ispred ugostiteljskog objekta “Palma“ koji je u veoma lošem stanju kao i uređenje parkinga u Prvomajskoj i Karađorđevoj ulici za šta smo spremili neophodnu dokumentaciju.

Radovi na izgradnji novog parkinga kod pijace su završeni i to sada izgleda sasvim zadovoljavajuće. Zamenjena je i rasveta u pijačnim halama tako da sada i tu beležimo značajne uštede. Rekonstrukciju Doma kulture užurbano privodimo kraju. Podsetiću vas da ovaj prostor nije u funkciji od 2007 god. Mi užurbano privodimo kraju završne radove koji podrazumevaju opremanje tehničke sobe kao i postavljanje rasvete i ozvučenja. Do kraja ove godine svi radovi će biti završeni, a početkom naredne godine konačno imamo uslove da ugostimo naša eminentna pozorišta poput “Atelje 212“ ,“Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP)“ i druge.

Imamo izuzetno lepo jezero i ove godine smo značajna sredstva uložili u uređenje same obale. Ovog leta smo imali veliki broj gostiju iz drugih gradova u okruženju koji su organozovano dolazili da se kupaju na našem jezeru. Jezero je odnedavno dobilo status zaštićenog prirodnog dobra pa smo ga i na taj način dodatno zaštitili.

Uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport obezbedili smo sredstva za postavljanje reflektora na sportskom terenu pored Doma zdravlja. I ovaj posao smo u celosti završili.

Izgradnja novih dečijih igrališta se pokazala kao dobra ideja i broj dece koji na njima svakodnevno boravi to najbolje potvrđuje. Zato ćemo sa tom praksom i nastaviti. Igrališta gradimo po Evropskim standardima koji podrazumevaju izuzetnu bezbednost dece koja borave na njima. Novo dečije igralište će biti izgrađeno u delu grada poznatijem kao Novo naselje. U planu je da nakon ovog igrališta izgradimo još nekoliko u vangradskim mesnim zajednicama.

Gradjani naše opštine koji žive u vangradskim mesnim zajednicama takodje očekuju infrastrukturno ulaganje u svojim sredinama ?

dav

Razvoj vangradskih  mesnih zajednica je bio i biće naš prioritet. To najbolje potvrđuju radovi koje smo sproveli u njima u proteklom periodu. Na Panoniji smo izgradili novu letnju učionicu a održani su i Markovdanski susreti na kojima je bilo 1500 dece iz celog regiona. U Malom Beogradu su u toku radovi na izgradnji otvorenog amfiteatra ,a u pripremi je dokumentacija za izgradnju novog dečijeg igrališta. U Gornjoj Rogatici smo izvršili obnovu kompletnog vodovoda dok smo u Njegoševu asfaltirali ulicu Ive Lole Ribara u dužini od 496 metara. U Tomislavcima smo izgradili dva nova teniska terena sa osvetljenjem. Takođe u Tomislavcima je u toku izgradnja i nove kapele. U Mićunovu smo izvršili kompletnu rekonstrukciju javne rasvete i izradili projektno tehničku dokumentaciju za potrebe izgradnje biciklističke staze na Čantavirskom putu dužine 2200 metara. Uz pomoc Komesarijata za izbeglice u vangradskim mesnim zajednicama kupljeno je 13 kuća koje su putem konkursa dodeljene porodicama izbeglih lica u Sokolcu,Krađorđevu,Tomislavcima, Malom Beogradu,Staroj Moravici i na taj način im je trajno rešeno stambeno pitanje.

Uz pomoć JKP „Komgrad“ čistimo deponije u vangradskim mesnim zajednicama a problem deponija će trajno biti rešen 20.decembra ove godine sa početkom rada Regionalne deponije. Tada se prestaje i sa odnošenjem smeća na našu deponiju u Bačkoj Topoli. Radovi na Transfer stanici su već završeni,na njima će autosmećari prebacivati otpad u velike Rolo kontejnere koji se kasnije prazne na Regionalnoj deponiji koja se nalazi između Oroma i Bikova. Napomenuo bih da smo bili u pravu kada smo tvrdili da preduzeće JKP “Komgrad“ ima kapacitete da bude nosioc posla daljinskog grejanja. Potvrda tome je i kvalitet grejanja prethodne godine, a i ovogodišnja grejna sezona je počela 15-tog oktobra kao što smo i najavili. Da je kvalitet grejanja u stanovima na daljinsko grejanje dobar ukazuje nam i to da ove godine imamo veći broj stanova nego prošle godine koji se greju na ovaj način

Moram da napomenem da me raduje da polako ponovo postajemo i centar kulturnih, sportskih i turističkih dešavanja. Kao što smo i obećali proslavu dana opštine smo uzdigli na jedan viši organizacioni nivo sa nizom novih dešavanja poput takmičenja „Izađi mi na teglu“, takmičarske izložbe automobila „American Car Tuning Show“ i završno sa koncertom Lexington benda koji je bio izuzetno posećen. Vratili smo sjaj nekadašnjem letnjem fudbalskom turniru na kojem smo okupili veliki broj ekipa iz drugih gradova u okruženju.

kandidati-768x653

Veoma je važno istaći dobru saradnju i veliku pomoć koju dobijamo od Vlade Republike Srbije kao i od Vlade AP Vojvodine. Samo smo kroz kvalitetnu saradnju sa višim nivoima vlasti mogli realizovati sve navedene projekte. Na izborima koji su pred nama Srpska napredna stranka delegira one koji su se u prethodnom periodu svojim radom pokazali kao ljudi koji opštinu Bačka Topola iskreno žele da učine lepšim i prijatnijim mestom za život svih nas.

« од 2 »
 

48 komentara

 1. Dobro da se neko setio da uredi obalu jezera. O renoviranju OS necu trositi reci. Povecanje energetske efikasnosti javnih zgrada treba da je prioritet. Trpimo ozbiljne gubitke tamo. Vidim da ste to prepoznali.

   
 2. Napredak našeg grada je evidentan, posebno raduje činjenica da će u industrijskoj zoni uskoro nići nove fabrike, a to će biti velika šansa za mlade koji će dobiti priliku za prvi posao.

   
 3. Svaka cast gospodinu Simovicu. Osnovna skola Nikola Tesla fenomenalno izgleda.Dobro je sto se radi na izgradnji novog bazena, koji ce privuci malde kako iz Topole tako i iz okolnih mesta. Takodje sve pohvale i za rekonstrukciju Hotela koji trenutno narusava izgled grada s obzirom da je u samom centru. Na svakom koraku se vidi napredak u odnosu na prosle godine.

   
  • Šta reći o čoveku koji je služio sve Duliće iz URSa i DSa, Dinkića, Pajtića, Tadića, a sada kao SNS kadar pljuje po njima – kao, oni su nam zemlju upropastili. Pa i jesu, a ti si im pomagao.

    
   • Macko-@ Nisam primetila dok sam citala tekst da covek bilo koga pljuje nego navodi sta se radilo sto je i normalno da se radi pred svake izbore. Pohvaljujem sto je imao hrabrosti da da sansu mladim ljudima.

     
    • Dati šansu elektro-monteru da bude pomoćnik predsednika opštine, druga pomoćnica završila online fakultet itd. Jaco, tvoj profil mi je jasan. Pre podne na budžetu, posle podne na sendvičima.

      
     • Macko@- ti si školski primer isfrustriranog čoveka koji mrzi sve oko sebe. Tvoja bolest nije izlečiva ali ne brini od nje se ne umire.

       
 4. Vidljivo je da je Nemanja zasluzan za sve, pa i za vazduh koji disemo. Kad bi manje lagali mozda bi vam i verovali.

   
 5. Nemanja, pogledaj te ugledne kandidate. Ostvarene ljude. Uspešne. Jao. Verujem da je ovo najbolje što imate 🙂

   
 6. Botovi, u napad punom snagom!!!

   
 7. Pitanje za ove divne preletace, ovaj kandidate. . .
  Gde su nestale pare iz mesne zajednice za klupe u centru? Bejase to oko proslih izbora a klupe ni jedne nove.

   
 8. Svaka čast za Simovića!

   
 9. Citam interviju ovog lika koji je dao isto na ovom sajtu pre skoro 2 godine. Realno, najveci deo najavljenog je i uradjen.

   
 10. kao gradjanin Bačke Topole želim da pozdravim trud, zalaganje i rad stranke koja se opravdala poverenje nas gradjana i nadam se da će u narednom periodu svojim ulaganjem u naš grad zadobiti poverenje svih gradjana koji trenutno ne dele moje mišljenje . Gospodine Simoviću želim Vam puno uspeha u daljem radu !

   
 11. 18 meseci je bilo dovoljno da se pokaže bolji rezultat u odnosu na poslednjih 18 godina. A ko je za to zaslužan, ljudi će zaključiti sami.

   
 12. Shvatam da je narod nestrpljiv jer nista prethodnih desetina godina nije uradjeno i prethodne politicke strukture su ih varale medjutim ova struktura vlasti je u mnogome drugacija sto se da videti iz napisanog teksta i misljenja sam da im treba dati podrsku u daljem radu i zato izadjimo u nedelju na izbore i podrzimo one ljude koji rade za dobrobit gradjana BACKE TOPOLE.

   
  • Bojim se da je glavni protagonista price bio u SVIM PRETHODNIM „strukturama“ koje u svakoj prilici pljuje zato i nema potrebe da mu date podrsku, on ce svakako da promeni strukturu za strukturu na vlasti.

    
   • Pa covek u svakoj strukturi uradi nesto i za sebe i za druge, ima osobine vodje. Znamo da u svakom njegovom angazmanu postoje ljudi koje on pogura, isto tako i ljudi koji njega guraju. Pa niko ne zivi od vazduha, svako ima racune za vratom, a svako treba da je adekvatno placen za svoj rad. Ne moze da bude svima po volji. Promene i nisu tako lose. Kad iscrpi jednu opciju koristi resurse iz druge. Zasto bi bilo ko ostao vezan za jednu opciju?

     
    • Lose je kad neko ima strukturu pudinga od cokolade. Samo da napomenem svim sendvicarima, ovakvi zive od vaseg i tudjeg rada, hrane se ko pijavice, a omiljena hrana im je budzet to najbolje sisaju.

      
 13. Ma hteli priznati ili ne ali covek je uradio dosta sa svojim timom. Da smo ove sto su vodili opstinu prethodnih 20 godina terali da nam podnose ovakve izvestaje na svakih godinu dana kao sto ovaj radi bolje bi nam bilo svima danas.

   
  • Ne budi povrsan,naivan i glup, otvori oci i pogledaj sta nisu uradiili, vidi na sta lice ulice pune blata, zato sto pred izbore prave ambijent da se nesto radi. Komgrad je leglo malverzacije. Simovicu znam da ovo citas, ti si u nadzornom ili upravnom odboru komgrada, pa sto nesto o tome ne kazes posteni

    
   • Kako mislis pred izbore? To je fraza. Igraliste je davno reseno. Industrijska zona punih godinu i po… Tesla se letos radila, sala gimanzije jos pre. Od proleca prica o Vanusu gori. U septembru je Topola bila domacin mnogim ljudima sa strane… Od septembra defektolog radi na treritoriji opstine. Pozorisna sala se sad uredila a svi smo zaboravili i kako izgleda posle vise od decenije. Pogledaj Tomislavce. Pogledaj resena pitanja raseljenih. Za ulice si, priznajem, u pravu.

     
 14. Okreni obrni uradjeno je dosta ali mora jos vise. Puno smo vremena izgubili prethodnih 10-15 godina.

   
 15. Mozemo ih gotiviti ili mrzeti, svako ima pravo na svoj stav i ugao posmatranja. Da li je kod prethodne vlasti na lokalnom nivou bilo sta da se vidi, dobro ili lose?

   
 16. Pre skoro dve godine gospodin Simović je dao obećanje za mnoge projekte za koje vidim da su uradjeni i na kojima se radi. iskreno, nisam verovao da će se dogoditi bilo kakva promena na bolje jer o tome slušam evo u poslednjih dvadeset godina, a ništa se ne dešava. Gospodin Simović je za manje od dve godine vratio grad na noge i učinio ga lepšim. Sve pohvale za trud, puno sreće u daljem radu Vam želim i još puno uspešno završenih projekata.

   
 17. Ljudi, ovaj čovek je doveo Leksington bend u naš grad i Izadji mi na teglu…kada su poslednji put bila neka takva dešavanja, kada je bio neki poznati bend i to baš poznat…možete ga ne voleti ili voleti, ali ovaj čovek se trudi za svoj narod, za razliku od prethodnika i treba mu dati šansu…

   
  • Ljudi, ovaj čovek je SUPERMEN. Ima više od dvoglavog arapina. Ima dve žene, više funkcija, više partija, više plata i ljubavnika,više adresa stanovanja, više auta i šta još treba da ima. Najbolje je ono na kraju „treba mu dati šansu“. Pa on šansu ima zadnjih 20 godina a nama sve gore, a njemu ??????

    
 18. Evidentno je da se mnogo toga uradilo i može se lako uočiti da se mnogo toga i radi kada se prođe kroz grad, svakako da zasluge za to pripadaju između ostalog i ovom čoveku.

   
 19. koliko sendvicara u topoliiiii

   
 20. Ja iskreno nemam pojma ko je ovaj čovek ali je doveo moj omiljeni bend u Bačku Topolu, zbog toga ima moju podršku i zbog toga što će i moj grad imati bazen.

   
 21. Pozoriste je sredjeno posle toliko vremena, to zaluzuje sve pohvale. Neka se nastavi ovako i neka Backa Topola zazivi kao nekada!

   
 22. Zalosno je sto ovakvi kao Simovic(nema dana radnog staza) pokusavaju prodati nam filozofiju zivota, covek koji ni sam ne zna u kojoj je vise stranci, kome se vise ulizuje, sa kojom zenom je u vezi…B.Topola tone, mladi masovno odlaze…

   
 23. Konačno da neka stranka ispoštuje nas žene. Raduje me ovoliki broj žena i mladih ljudi medju kandidatima.

   
 24. Otvoreni amfiteatar u Malom Beogradu? Ko ce da ide u njega: ovce, koze i krave? Renoviranje skole Caki Lajos od proleća? Skolska godina Simovicu traje do 12-og juna, ako nisi upucen. Da ne treba deca mozda subotom da odradjuju, kao deca iz Tesle, vasu nesposobnost da radove prilagodite uslovima.

   
 25. Kad vidim godpodju Koscuk na listi odmah mi je jasno o kakvoj se listi radi. Ne dao vam bog tako nesto ni u kuci, a kamoli u opstini.

   
 26. Dosta toga je uradjeno ali naravno treba jos…bitno je da se napokon nesto menja i unapredjuje na bolje.

   
 27. Rezultati govore više od hiljadu reči!

   
 28. Lexington Band

  Macko, doćićemo mi opet i zbog tebe, samo nam spremi 6000 evra pa nek opet bude iz opštinske kase.

   
 29. Za jednu od njih mogu da kazem da je iz cestite kuce, vredna i postena. Prepoznace se.

   
 30. Dokon pop i jariće krsti

  Oštro novinarsko pero! Bravo za novinar, britku sablju! Kakva pitanja, savršeno!

   
 31. Čestitke Nemanji i njegovom timu na ubedljivoj pobedi.

   
 32. Osim par komentara ostali apsolutno potvrđuju da koeficijent inteligencije stanovnika Bačke Topole ima nepokolebljivu tendenciju pada. Sve upućuje da ste sa ovakvim kadrovima veoma blizu ivice ambisa. A čvrsto sam uveren da će Vas ovakvi u poslednjem trenutku i gurnuti u provaliju. Bolje i ne zaslužujete………….

   
 33. Nisam vise u Topoli ali jedno treba da Vam bude jasno – sve se moze kad se ima para. Pare su stigle iz BG-a, malo se radilo, malo se ukralo i tako. Neke ljude znam sa plakata a znam i to da su djon obraz. Cini mi se da su prosli put imali 5 predstavnika, sad cetiri. Rekao bih da im ipak opada rejting. Daj boze da Topola opet dobije bazen ali cisto sumnjam. Videcemo. Budite sigurni da dok su drzavna preduzeca leglo bahatosti i polupriucenih ljudi, i dok se u BT radi za 200 evra, svi koji mogu ce pobeci. Glavom bez obzira.

   
 34. Ako su ovi najbolji medju nama ponavljam UBIJMO SE SVI ZAJEDNO!!!!!
  SAMO DA PODSETIM SVI OVI POJEDINAČNO SU PROMENILI BAR PO TRI PARTIJE DO SADA!!!!
  SRAM VAS BILO SVE ZAJEDNO!!!!! OLOŠU LJUDSKI!!!!
  slažem se sa MACANOM A OVA JACA – KATASTROFA !!!!!
  Deco bežite glavom bez obzira i “ NE OKREĆI SE SINE““ TO SAM REKAO SVOM SINU MASTERU PRIRODNO -MATEMATIČKOG FAKULTETEA KADA JE ODLAZIO U INOSTRANSTVO!!!!
  Ko će da nas leči, ko će da nam bude „elita“ ????
  OVI!!!! MA SRAM NAS BILO!!!!

   
 35. Vidite li vi ko je na ovim fotografijama????
  Svi zajedno nemaju više od dve godine srednje škole , čast izuzecima, a i ti su bili nesposobni da nešto učine pa su se prikrpili uz SNS, a kako se sećam ova frizerka, čistačica propali maloprivrednici ma gledajte ih samo!!!!
  ODLAZITE , SEČAM SE DA STE NEKADA PODRŽAVALI ARKANA I NJEMU SLIČNE!!!
  ZANAMO SE OVO JE MALO MESTO!!!
  BITANGE JEDNE!!!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *