Nacionalni izbori – tema savetovanja omladine SVM-a u Feketiću

Učesnici razgovarali o parlamentarnim izborima u Mađarskoj zakazanim za 8. april.

pasztoristvanbacsfeketehegy2Potrebno je iskoristiti svoje pravo državljanina na izborima u zemlji matici, čulo se na skupu održanom u u Domu kulture u Feketiću. „Ovo smo organizovali kako bi članovi omladinskog foruma SVM-a dobili neposredne informacije o podršci iz Mađarske, o međusobnim, zajedničkim kontaktima Srbije i Mađarske, i da bi o tome mogli da razgovaraju sa mladima na temu zbog čega je važno izaći na izbore, i zbog čega je važno glasati za Fides“, kaže Sabolč Feher, predsednik omladinskog foruma SVM-a.

Vojvođanskim Mađarima nije svejedno ko je na vlasti u Mađarskoj, zbog toga je važno uzeti učešća na izborima 8. aprila, naglasio je Balint Pastor. Poslanik SVM-a u republičkom parlamentu dodao je da je potrebna takva vlada koja brine o naciji u celini.

„Na području ekonomije, obrazovanja, kulture, nauke, sporta – jedinstvo nacije se pokazuje tako što se mađarska vlada na isti način odnosi prema jednom Mađaru iz Subotice ili, recimo, iz Pečuja.  Iz tog ugla smatram da je važno da u odnosu na naše mogućnosti doprinesemo da Mađarska ima takvu vlast koja na naciju gleda u celini i to i u praksi pokazuje kao koalicija Fides-HDNP“, rekao je republički poslanik Balint Pastor.

Na skupu je Ištvan Pastor rekao da su Savezu vojvođanskih Mađara strateški partner Fides i HDNP, i da im je interes da osvoje većinu na izborima 8. aprila.

„Osim toga imamo i interes, koji nije partijski, već društveni, interes vojvođanske mađarske zajednice. To je da Mađarska dobije sastav parlamenta i iz njega odgovarajuću vladu koja će nastaviti solidarnu brigu o naciji“, rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a.

Oni državljani Mađarske koji žive van Mađarske, a želeli bi da glasaju na izborima za parlament do 24. marta treba da se registruju na listi mađarske Nacionalne izborne kancelarije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *