Kontrola rada lokalne samouprave Bačka Topola

Prema nezvaničnim, za sada nepotvrđenim informacijama, sutra, 17. aprila počinje već ranije najavljena kontrola rada lokalne samouprave Bačka Topola od strane Državne Revizorske Institucije.

Nakon prošlogodišnje afere oko isplate stimulacija tadašnjim članovima opštinskog rukovodstva, a usled nedostatka rezultata rada rukovodstva, portal „Pištaljka“ je probudio zainteresovanost javnosti o daljem, eventualno nepravilnom radu i neracionalnom raspolaganju budžetskim sredstvima u bačkotopolskoj opštini
U proteklom jednomesečnom periodu su pojedini opštinski čelnici izjavljivali kako su oni sami tražili reviziju, da bi, kako su rekli „ okrenuli novi list“. Između ostalog, Arpad Fremond, predsednik opštinske organizacije najzastupljenije stranke u lokalnoj vladajućoj koaliciji, Saveza Vojvođanskih Mađara, nedavno je na društvenoj mreži istakao da će kontrola biti sprovedena na „njihovu“ inicijativu. To isto je 1. aprila ove godine (očigledno u duhu dana šale) za dnevni list „Magyar Szo“ ponovio i Gabor Kišlinder, donedavno predsednik Izvršnog Odbora MZ Bačka Topola, a od 15. decembra protekle godine već novoimenovani predsednik opštine Bačka Topola, takođe član i donedavno predsednik lokalnog odbora SVM-a. Međutim, postoje određene činjenice koje bude opravdanu sumnju u tačnost ovih izjava, te se čini da su one samo još jedan politički manevar i težnja da se ponovo obmanu naivni glasači, ne bi li poverovali u dobronamernost i savesnost pomenutih kadrova, sa ciljem da njihova stranka nakon niza propusta u Bačkoj Topoli obnovi poverenje i dobije veću naklonost birača, naime evidentno je da je već započeta politička kampanja pred pokrajinske i lokalne izbore.
Ovu pretpostavku potkrepićemo činjenicom da je revizija rada lokalne samouprave Bačka Topola pisanim tj. poštanskim putem zatražena još 10. decembra 2014. godine, ali ne od strane onih koji se tako izjašnjavaju, o čemu postoji i materijalni dokaz, nakon čega je uvrštena u prioritetne zadatke ove institucije za tekuću godinu. Potom je kontrola i najavljena, a njen početak se prolongira već negde oko mesec dana. Evidentno je da je protekli period od najave dolaska revizora bio dovoljno dug, pa postoji bojazan da su pojedini dokazi o eventualnim prethodnim nepravilnostima mogli biti uklonjeni, odnosno falsifikovani. Kako saznaje naša redakcija, od Opštinske Uprave je traženo da revizorima obezbedi uslove za duži kontinualni boravak, uz smeštaj, ishranu i potpuni pristup kompletnoj dokumentaciji u opštinskoj upravi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *