Nezapamćeno crnogorsko veče u Lovćencu

DSC_9290U subotu, 23.12.2017. godine,  povodom 110 godina postojanja Kulturno umetničkog društva „Njegoš“ iz Cetinja, Nacionalni savet crnogorske manjine u Srbiji i udruženje Crnogoraca Lovćenca organizovali su nezapamćen kulturno umetnički program u Domu kulture u Lovćencu.

U prepunoj sali Doma kulture preko 400 posetilaca je uživalo i pevalo kao jedan. Ovako posećena manifestacija se ne pamti u Lovćencu u poslednjih 15 godina. Pored KUD „Njegoš“ iz Cetinja, prisutne su zabavili i specijalni gosti Branka Šćepanović i Miloje Bubanja.

Prisutne su pozdravili predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić, predesednica Asocijacije Dijaspora iz Crne Gore-Vera Kirović, predsednik Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine za Srbiju Milorad Becić, a završnu reč je dao Nikola Muhadinović, predsednik udruženja Crnogoraca Lovćenca koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio  na poseti u tako velikom broju i istakao da crnogorska nacionalna manjina mora biti složna. DSC_9228

Crnogorska nacionalna manjina u Srbiji je prošla kroz težak period, pojedinci su uspeli da nas podele i da naprave razdor u nacionalnoj zajednici. Poštujemo državu Srbiju u kojoj živimo i treba da se trudimo da joj damo ono najbolje što može dobiti od svojih punopravnih građana, jer to što smo Crnogorci ne znači da smo manje građani Srbije, a to što smo građani Srbije ne znači da smo manje Crnogorci“ – rekao je za naš portal Nikola Muhadinović.

DSC_9235 DSC_9247 DSC_9248 DSC_9258 DSC_9267 DSC_9280 DSC_9290 DSC_9292 DSC_9297 DSC_9305 DSC_9206

 

 

Jedan komentar

  1. Svaka čast braćo crnogorci! Lovćenac je crnogorska prijestonica.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *