Zapošljavanje putem stručnih obuka za rome i druge marginalizovane grupe

Pozivaju se mala, srednja i velika preduzeća da se do 25. oktobra 2021. godine prijave za učešće u projektu zapošljavanja Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz stručnu podršku GFA consulting group GMbH, raspisan je javni poziv za preduzetnike, mala, srednja i velika preduzeća iz cele Srbije za učešće u projektu zapošljavanja kroz obuke praktičnih veština za Rome i druge marginalizovane grupe u Srbiji.

Pravo na učešće u javnom pozivu imaju preduzeća koja imaju potrebe za zapošljavanjem i angažovanjem radne snage, kao i da se prijave za podršku u obliku ko-finansiranja stručnih obuka, ali i podrške za selekciju kandidata, koje čine pre svega lica romske nacionalnosti, ali i drugi pripadnici marginalizovanih, teško zapošljivih kategorija (mladi, dugoročno nezaposleni, osobe sa invaliditetom, osobe preko 50 godina starosti itd).

Cilj ovog javnog poziva je uspostavljanje saradnje sa preduzetnicima, malim, srednjim i velikim preduzećima u cilju organizacije obuka praktičnih veština i zapošljavanja marginalizovanih grupa.

Više informacija o programu dalje u prilogu. Javni-poziv-za-kompanije-2021

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *