Vašar oborio rekord po posećenosti !!!

Jedan od najvećih i najpoznatijih vašara u Vojvodini je svakako Bačkotopolski vašar koji se održava još od 1806. godine kada je Bačka Topola dobila status varošice. Tada se vašar održavao tri puta godišnje.

Si Studio Digital

U novije vreme vašar u Bačkoj Topoli održava se mesečno jednom i to druge nedelje u mesecu.

Okuplja hiljade onih koji nešto prodaju, onih koji kupiju, ali uglavnom ljude željne dobrog provoda i druženja na masovnim skupovima. Tako je bilo i danas 9. maja 2021. godine.

Si Studio Digital

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, održavanje vašara je pomerano još od prošle godine, pa ne čudi što se danas okupilo toliko ljudi  da je možda oboren i rekord po posećenosti. Prijatno majsko vreme izmamilo je mnoge na Bačkotopolski vašar.

Si Studio Digital

Moglo se kupiti sve i svašta, ali mnogi nisu kupili ništa, možda po neku sitnicu. Šetača, kako kažu prodavci, bilo je najviše. U razgovoru sa prodavcima, zaključili smo da su najbolje prošli ugostitelji koji su u ponudi imali hranu i piće, jer već posle 12. časova niste mogli pronaći ništa od hrane. Nestalo je jagnjetine, a i prasetine.

Si Studio Digital

„Ja dolazim redovno na vašar i napokon je lepo vreme, pa se može i nesto videti, možda i kupiti. Izbor je kao i uvek velik, ali vidi se da se slabo kupuje. Izgleda da smo se istrošili za praznike, većina ovde samo šeta i razgleda“, kaže nam jedan od prolaznika.

Sve u svemu, utisak je da su ljudi bili željni ovakvog okupljanja i da su bar danas, na vašaru, zaboravili na epidemiološke mere koje traju više od godinu dana.

 

Si Studio Digital
Si Studio Digital

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *