Uručene ovogodišnje nagrade opštine Bačka Topola

Intoniranjem nacionalnih himni Srbije i Mađarske, danas je otvorena svečana sednica SO Bačka Topola, na kojoj su dodeljene opštinske nagrade PRO URBE.

Ovo prestižno priznanje ove godine dobili su profesor u penziji Borbala Vaš Boršodi, za očuvanje mađarskog jezika, župnik Ferenc Fazekaš, za 23 godine verskog rada u bačkotopolskoj katoličkoj crkvi i muzički umetnik Željko Samardžić Panonac, za očuvanje muzičke kulture i tradicije.

Za uspešne rezultate na polju muzičke umetnosti plaketu opštine dobio je Radovan Marić, za izvanredne rezultate na polju obrazovanja i povodom 50 godina rada, OŠ „Moša Pijade „ iz Pačira, za čuvanje tradicije Kulturno društvo „ Bratstvo „ iz Bajše.

Zahvalnica opštine Bačka Topola, za doprinos na suzbijanju korona virusa, dodeljena je Domu zdravlja, za veliko zalaganje u oblasti obrazovanja, vaspitaču Evi Elveđi iz Novog Orahova i Kulturnom društvu iz Gunaroša.

Laureatima su nagrade uručili Predsednik SO Saša Srdić i predsednik opštine Adrian Satmari.

U ime nagrađenih obratio se župnik Ferenc Fazekaš rečima, da oseća duboku zahvalnost, da lični uspeh duguje Bogu, dobrim ljudima, vernicima, svojim najbližima, uvek spremni za pomoć, saradnju i nesebičnu podršku. Uputio je reči želje za mir, bratsku slogu među narodom i prosperitet čelnicima lokalne uprave.

Povodom obeležavanja Dana opštine, na današnjoj svečanosti prikazan je film o značajnim jednogodišnjim aktivnostima i ostvarenim rezultatima u svim oblastima života, kao i petominutno predstavljanje dobitnika PRO URBE.

„Mada je period za nama obeležen borbom protiv COVID-a 19, uspevamo na kontinuitetu najvažnijih investicija, a nagrađene smatram deo tog zajedničkog uspešnog poduhvata“, kazao je predsednik opštine Satmari.

Saša Srdić je naveo da Bačka Topola posle više decenija dobija drugačiji izgled za život i za to zahvalio Vladi Republike Srbije, nadležnim pokrajinskim organima i ulaganjima iz susedne Mađarske.

Današnjem događaju prisustvovali su predstavnici pobratimskih gradova, Saveta nacionalnih manjina, poslanik skupštine Srbije Arpad Fremond, načelnik SBO, obrazovnih ustanova, organizacija, vojske, policije, crkve.

Program je završen nastupom muzičke grupe Melodia.

 

5 komentara

 1. Kakva čast da Saša Srdić nekome uruči nagradu. O bože ovo je kraj sveta

   
 2. Cestitke za Panonca , zasluzena nagrada ….

   
 3. [email protected] taj je prošlost,sad dolaze još gori iz sns-a. A nekad je to bio odbor za poštovanje i respekt.

   
 4. S.O.S. 820044

  Za onu kasetu Zeljko je zaslužio nagradu!“Tera Miloš….“’

   
 5. Bravo za Zeljka Samardzica Panonca!
  konacno i da Backa Topola prepozna i oda priznanje za stvaralacki biser koji je medju nama

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *