U Subotici uhapsili funkcionera opštinske uprave u Malom Iđošu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u akciji „Signal“, uhapsili su 74 osobe i podneli krivčne prijave protiv 46 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su od 2007. godine do danas počinile više krivičnih dela

U Subotici uhapsili su D. D.  funkcionera opštinske uprave u Malom Iđošu i podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv još jedne osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni su, kako se sumnja, izvršenjem krivičnih dela naneli materijalnu  štetu od oko dva milijarde dinara budžetu Republike Srbije, Fondu za kapitalna ulaganja autonomne pokrajine Vojvodine, budžetima lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima.

Sumnja se da je D. D. prihvatio sporni alternativni zahtev za povrat zemljišta u novčanoj protivvrednosti od 981.787.960 dinara u korist novoosnovane zemljoradničke zadruge  „Lovćenčani“ kao navodnog pravnog sledbenika ranijih zadruga, koje su se stopile u AIP „Njegoš“.

Osumnjičeni pri tome nije proveravao da li novooosnovana zemljoradnička zadruga obavlja poljoprivrednu delatnost i da li je osnovana po zakonu, što je bilo napomenuto kao njegova obaveza od strane drugostepenog organa – Ministarstva finansija 2012. godine.

Odgovorno lice zadruge „Lovćenčani“, protiv koga je podneta krivična prijava u redovnom postupku, protivzakonito je, kako se sumnja, podneo alternativni zahtev za isplatu vrednosti zemljišta, koje je bilo u vlasništvu AIP „Njegoš u stečaju“ u iznosu od 981.787.960,25 dinara, na osnovu Zakona o zadrugama, Opštinskoj upravi u Malom Iđošu kao prvostepenom organu.

 

Izvorni Tekst: http://www.informer.rs/vesti/hronika/137873/ZESTOK-OBRACUN-POLICIJE-KRIMINALOM-KORUPCIJOM-Evo-sve-zbog-cega-uhapsen-AKCIJI-SIGNAL

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *