Svečana sednica SO Bačka Topola

Svečana sednica SO Bačke Topola na kojoj su uručene nagrade Pro urbe, plakete i zahvalnice uspešnim pojedincima i organizacijama deo su sadržaja kojima je obeležen 15. septembar Dan opštine.

Svečano skupštinsko zasedanje u novoj sali pozorišta , uz odbornike , okupilo je i brojne goste, među kojima je predsednik SO Saša Srdić pozdravio predstavnike republičke i pokrajinske administracije, poslanike u republičkom i pokrajinskom parlamentu, delegacije pobratimskih gradova , goste iz okolnih opština i mesnih zajednica, predstavnike institucija lokalne uprave, javnih preduzeća , ustanova, škola, sveštenstvo… Ocenio je da je rad ovog tela u proteklih godinu dana bio konstruktivan , a zajednički zadaci na stvaranju uslova za što udobniji život u našoj zajednici, se nastavljaju .

Predsednik opštine Gabor Kišlinder zahavalio je gostima što su se odazvali pozivu da zajedno podele ove svečane trenutke,a svim građanima uputio čestitke. Podsetio je da je u minulom periodu postignut napredak u stvaranju uslova za razvoj privrede, u mesnim zajednicama se radilo na unapređenju komunalne infrastrukture , uređene su brojne škole.Radi se i na rešavanju ključnih problema a predstoji i završetak ranije najavljenih poslova .

O urađenom u periodu između dve sednice posvedočio je filmski zapis, a uz reči i sliku predstavljeni su i dobitnici nagrada Pro Urbe – Julijan Rac i Mr Laslo Pašćik. Uručene su na ovoj svečanosti i plakete. Dobitnici su Klub proizvođača Bačka Topola, Dr Lajoš Hovanj i Franciška Severić, a zahvalnice su uručene Lajošu Koši, Mirku Spasojeviću i Josipu Košpendi. Gosti programa bili su članovi mešovitog hora SKC ,, Stevan Sremac ”.

 

4 komentara

 1. Ova komedija je pozorišna predstava, ovde samo nedostaje Mister Bin. Može li neko da mi objasni za čega su navedeni dobili zahvalnice i plakete ….. ?????

   
 2. Komedija@-Sram te bilo. Rac Julijan je 40 godina u kulturnom životu ovog grada. A ti sa kulturom nemaš očigledno veze pa zato ovako i komentarišeš.

   
  • Dzoni, nisi popio lekić ili pojeo sendvič. Pitao sam za čega su dobili i ko su ti ljudi? Raca znam. Za ostale nikad čuo. Ajde sad dzoni…..

    
 3. Ima li neko od ovih dobitnika da nije član SNS i SVM. Najkraće rečeno, NEMA ŠANSE!!!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *