Sutra počinju Dani opštine

Od 11. do 20. septembra će se odvijati obeležavanje Dana opštine. Dan grada, 15.septembar, je dan kada je davne 1750. godine grof Antun Grašalković zadužio slobodnjaka Ferenca Čizovskog za naseljavanje bačkotopolske pustare, a biće obeležen svečanom sednicom Skupštine opštine Bačka Topola.

Na svečanosti će, već po tradiciji biti, predstavljen i filmski zapis koji prikazuje aktivnosti u opštini realizovane tokom minulih godinu dana, a najzaslužnijim pojedincima i organizacijama biće uručene plakete i zahvalnice. Najprestižnija, „Pro urbe“ nagrada biće uručena Ani Nemet, keramičarki i likovnom pedagogu. Sednici će prethoditi uručenje likovne nagrade „Nađapati Kukac Peter“ i otvaranje laureata za 2015. godinu. Ovogodišnja dobitnica je grafičar Eržebet Mezei, rodom iz Skorenovca, pedagog i rukovodilac senćanske Umetničke kolonije.
Izložba će biti otvorena u Izložbenoj sali Doma kulture.
Obeležavanje, 15.septembra kao zvaničnog datuma Dana opštine biće zaključeno svečanim koncertom subotičkog gudačkog ansambla „Garden Quartet” na trgu između Rimokatoličke crkve i Muzeja opštine sa početkom u 18 časova.

 

Jedan komentar

  1. Mozda se zagadjivaci smiluju i postede nas smrada nekoliko dana. Kad grad ceka na milost mocnika, onda nema serifa!!!
    Sto je to dobro da se 13 (baksuzni) protestni skup protiv smrada i opste zagadjenosti, uklopio u dane Backe topole. Jos samo da ga je zaista i organizovala opstinska vlast, e to bi bilo pravo. Ovako, ostace gorak ukus u ustima, ybog bahatosti opstinske vlasti, smrad u nozdrvama-od zagadjivaca, a tuga ako Ruza ne opomene opstinare da joj ne truju gradjane maloidjoske i backotopolske opstine.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *