Rakijada u Bajši

Udruženje vinogradara, voćara i povrtara ,, Kadarka ” Bajša organizuje tradicionalnu bajšansku rakijadu. Za 16. po redu Međunarodnu manifestaciju uzorci se primaju do 24. februara, kada će stručni žiri obaviti i ocenjivanje.

ŠljivovicaOcenjivaće se sledeće vrste voćne rakije – kajsijevača, lozovača, komovica, jabukovača, šljivovica, mešana voćna rakija, kruškovača, viljamovka, višnjevača, dudovača i specijalne rakije i likeri. Za svaki uzorak potrebno je doneti 0,5 litre rakije, sa napisanim imenom rakije, naznačenim procentom alkohola, godinom proizvodnje i imenom i adresom proizvođača. Uzorci se predaju u prostroijama MZ Bajša, a kotizacija je 200 dinara po uzorku. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada biće obavljeno 4. marta na svečanosti u prostorijama mesne zajednice od 17 časova. Cena večere je 300 dinara. Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon 721-004 ili 721-021.

 

Jedan komentar

  1. Samo me zarko interesuje ko su,…. i i da li su ,ocenjivaci dovoljno strucni i kompetentni za ovako nesto???..Poznavajuci proslogodisnju strukturu ( a i neke licno ) od ocenjivaca … to su najobicniji samoubedjeni strucnjaci koji misle da nesto znaju.. Strasno je sta se moze desavati u okviru nabedjenih strucnjaka , a do pre nekoliko godina su ( a neki jos) kupovali secer na dzakove da poboljsaju fermentaciju!! Na maoja pitanja PA ZASTO to rade ??.. vecina tih kvazi strucnjka mi odgovorise ( mrtvi ladni) “’ da bolje krene“..E TAKVI SAD TREBA DA DELE DIPLOME … !!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *