PU “Bambi“ se sprema za novu školsku godinu

Tokom letnjeg raspusta prema potrebama odvijaju se radovi na održavanju svih objekata PU „Bambi”. Pored krečenja radnih prostorija, uređenja sanitarnih čvorova i dopune neophodnih sredstava za rad, u pojednim objektima uređuje se i fasada, kazala je za naš program direktorica PU „Bambi” Timea Fenjsaroši Fekete.

Objekat „Kolibri“ dobio je novu fasadu površine 110 kvadratnih metara sa ulične i dvorišne strane, a vrednost ovih radova je 80 000 dinara. Pored toga, sve prostorije su okrečene, a od maja su mališanima koji tamo borave na raspolaganju i novi drveni rekviziti na igralištu.

Za početak nove školske godine spreman je i objekat na Gorici čije su sve unutrašnje prostorije okrečene i uređene, a veliki radovi su u toku i radnoj jedinici na Senćanskom putu, dodala je Fenjsaroši Fekete. Pored krečenja, tamo je osposobljena i jedna nova radna soba namenjena novooformljenoj jaslenoj grupi za uzrast do 2 godine.

Obnovljena su sva tri kupatila, a do početka septembra planira se rekonstrukcija dela krova i izgradnja parkinga za bicikle. Radovi na tekućem održavanju odvijaju se i u centralnom objektu, gde boravi i najveći broj mališana. Delovi fasade sa najvećim oštećenjima su sanirani i sada se kreče, i za 500 kvadratnih metara površine utrošeno je 200 000 dinara sredstava.
Za novu školsku godinu priprema se i objekat na Panoniji, u kojem će nakon više godina deca ponovo boraviti. Pored krečenja i uređenja, nabavlja se i kompletna za rad neophodna oprema. Svi radovi finansiraju se iz sopstvenih sredstava, odnosno zahvaljujući pomoći Lokalne samouprave i Mesne zajednice.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *