Prvi broker osiguranja u našem gradu

Osetivši sve veću potrebu osiguranja u svakom segmentu života, Slobodan Bulatović otvorio je brokersku firmu za usluge osiguranja u Bačkoj Topoli.

Zanimanje broker samo po sebi zvuči veoma zanimljivo, pa smo se potrudili da saznamo koja je njegova uloga kada je osiguranje u pitanju.

„Posrednik u osiguranju (insurance broker, u daljem tekstu BROKER) je savetnik ili konsultant za osiguranje koji poznaje tržište osiguranja, razume potrebe klijenta, pomaže i posreduje pri sklapanju Ugovora.

Broker u osiguranju ne prodaje osiguranje, on na sebe preuzima deo Vašeg posla u traženju i izboru za Vas najbolje opcije.

Broker u osiguranju je u svom poslu:

 • nezavistan – nije kontrolisan ni od jednog osiguravajućeg društva, iako profesionalno sarađuje sa svima.
 • profesionalan – isključivo se bavi posredovanjem u osiguranju, pod stalnim je nadzorom Narodne banke Srbije
 • specijalista – detaljno analizira proizvode osiguranja i osiguravače na tržištu, kao i njigove mogućnosti (kadrove, bonitet, dobre i slabe strani itd) i kontinurano se usavršava iz oblasti osiguranja.


Najbolji način da preduzeće (ili fizičko lice) ostvari najpovoljnije i najkvalitetnije osiguranje rizika je da poslove ugovaranja osiguranja poveri Brokeru u osiguranju.

Važne napomene:

 1. Usluge posredovanja u osiguranju su u skladu sa Zakonom osiguranja, za klijenta besplatne.
 2. Saradnja sa brokerom je vremenski neodređena i može se raskinuti u bilo kom trenutku bez posebnih preduslova ili obrazloženja.
 3. Broker nije ovlašćen da preuzima bilo kakve obaveze u ime i za račun klijenta. Sve odluke i zaključivanje ugovora ostaju u Vašoj nadležnosti.
 4. Direktna ponuda bilo kog Drušva za osiguranje, ne može i ne sme ni na koji način biti povoljnija od ponude koju dobijate kroz saradnju sa Ovlašćenim brokerom.

U praktičnom smislu, ukoliko imate potrebu (ili obavezu) za osiguranjem, dovoljno je da nas kontaktirate i u Vaše ime tražićemo ponude od desetak osiguravajućih društava, analiziraćemo svaku ponudu, i pomoći Vam oko izbora najpovoljnije ponude. Svako osiguravajuće društvo ima neke prednosti u odnosu na druga osiguravajuće društva a mi za Vas tražimo upravo te prednosti bilo da je u pitanju cena osiguranja, kvalitet osiguranja, efikasnost rešavanja osiguranih slučajeva ili sve to zajedno.

Mejores brokers web

Prednosti za Vas:

 • usluga stručnog savetovanja u vezi osiguranja je besplatna
 • uštedećete dragoceno vreme jer nećete morati da obilazite osiguravajuće kuće
 • dobićete ponudu od svih registrovanih osiguravajućih kuća koje posluju na tržištu Republike Srbije, znači i od onih koje nemaju kancelariju u Vašoj blizini
 • dobićete detaljnije informacije o prednostima i ograničenjima određenih osiguranja
 • dobićete najpovoljniji odnos cene i kvaliteta osiguranja
 • dobićete administrativnu pomoć u vezi rešavanja odštetnih zahteva

Navešću primer jednog od prvih naših klijenata, koji je imao obavezu da osigura svoj život, jer je uzeo stambeni kredit. Kredit je na 25 godina i u toj banci su mu našli ponudu u jednoj osiguravajućoj kući za 25 eura mesečno. Znači, za 25 godina klijent bi platio 7500 eura na ime životnog osiguranja, s tim, da napomenem, to nije štedno osiguranje. Klijent se meni obratio, da tražimo ponude i od ostalih osiguravajućih društava. Reći ću samo, da smo mu našli ponudu koja će mu, pod istim uslovima, uštedeti preko 3500 eura u navedenom periodu. Ozbiljan razlog za poverenje…“ – za naš portal istakao je Slobodan Bulatović.

Nadamo se da ste iz gore navedenog teksta mnogo jasnije shvatili ulogu brokera u osiguranju. Za ostale informacije obratite se direktno:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *