Prva dečija predstava na engleskom jeziku u Bačkoj Topoli

Novogodišnja predstava o iskrenosti i zahvalnosti.

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Bačkoj Topoli imali su priliku da, u petak 16.12.2022. godine, u Domu kulture pogledaju prvu predstavu za decu, na engleskom jeziku pod nazivom „The sole of Christmas“ , u režiji Stanislave Mirović, a u organizaciji dečjeg edukativnog centra „DecArt“.

Engleski jezik nije predstavljao barijeru da se publici prenese poruka o značaju iskrenosti, zahvalnosti i dobrote kroz uzbudljivu, novogodišnju priču o vrednom obućaru koji je pravio lepe cipele, ali i pored svega nije mogao zaraditi dovoljno da obezbedi sve što je potrebno za njegovu porodicu.

Postao je toliko siromašan da više nije mogao kupiti ni kožu za nove cipele. Na kraju, kada mu je ostalo parče kože za još samo jedan par cipela, desila se neočekivana novogodišnja čarolija.

Gotovo puna sala, aplauzima je pozdravila glumačku ekipu dece uzrasta od drugog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole : Sara Slijepčević, Marija Mirović, Staša Medar, Elena Ivezić, Lena Trajković, Sofija Šupić, Anđela Đurović, Milica Jeremić, Danica Stojisavljević, Nađa Stevanov, Sara Cvetković, Maša Vunjak, Mila Stojanović i Aleksandar Sudžuković.

O predstavi su svoje mišljenje dali brojni posetioci, a među njima i dramski pisac Tode Nikoletić, koji je između ostalog rekao : „Predstava koju smo videli ispunila je očekivanja publike i sve je besprekorno funkcionisalo, počev od uvodne scene pa sve do poklona glumaca na samom kraju. Izbor muzike, funkcionalna scenografija, kostim koji je dočarao bajkovitu priču, nadahnuta gluma i besprekorna režija, učinili su da publika uživa više od četrdeset minuta. Iako je
predstava odigrana na engleskom jeziku raskošna gluma i lepa enegrija učinile su je potpuno razumljivom. Čestitam mladim glumcima koji su u potpunosti uspeli probuditi u nama veru u dobrotu.“

Predstavu možete pogledati klikom na link https://youtu.be/RjstxHteOIs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *