Prskanje komaraca od ponedeljka

Obaveštavamo građane da će preduzeća Delko doo i ORIS doo u periodu od 19.07.2021. do 29.07.2021. godine, izvršiti tretman sistematskog suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje i vazduha.

Fotografija: Ilustracija/Pixabay.com

Tretman će se obaviti na teritoriji opštine Bačka Topola u naseljenim mestima: Bačka Topola, Zobnatica, Karađorđevo, Mali Beograd, Bački Sokolac, Tomislavci, Krivaja, Gornja Rogatica, Stara Moravica, Pačir, Panonija, Novo Orahovo, Pobeda, Njegoševo, Svetićevo, Kavilo, Srednji Salaš, Bajša, Bogaroš, Bagremovo, Gunaroš i tretman kritičnih priobalnih zona oko jezera.

Akcija suzbijanja komaraca će se vršiti u danima sa povoljnom meteorološkom sitauacijom.

Biocid koji će se primeniti u suzbijanju odraslih formi komaraca sa zemlje je DELTASECT  1,2 i ULV aktivne materije deltametrin, dok će se tretman iz vazduha sprovoditi preparatom Neopirox lambda 2,0 čija je aktivna materija lambdacihalotrin.

Upozoravaju se pčelari da su biocidi za tretman odraslih formi komaraca toksični za pčele, te je neophodno ukloniti košnice najmanje 5 km, od mesta tretiranja.

Dejstvo biocida traje 3 dana.Precizni termini i lokacije tretmana mogu se pratiti putem telefona preduzeća Oris: 025/515 50 55.

 

2 komentara

  1. Neka su se setili. Pojedose nas komarci.. ..

     
  2. Kod livnice kako puno ih ma. Radnici se više češe nego što rade. Treba i tamo dobro poprskati.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *