Promotivna radionica „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ na Manifestacionom trgu!

U ponedeljak, 25. septembra u 9.30 časova na Manifestacionom trgu u Bačkoj Topoli održaće se promotivna radionica povodom sprovođenja projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Foto; vojvođanski.com

Projekat zajednički realizuju Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova u školskoj 2023/2024. godini u osnovnim školama u Republici Srbiji, a Policijska stanica Bačka Topola organizuje promotivnu radionicu sa učenicima osnovnih škola sa područja Opštine Bačka Topola na Manifestacionom trgu.

Roditelji, deca i nastavnici ovom prilikom moći će da razgovaraju sa policijskim službenicima i vatrogascima i iznesu pitanja u vezi novog projekta.

 

Jedan komentar

  1. Moćni Rendžer

    Draga dečico. Igrajte se i bavite se nekim sportom. Kada vidite mamu i tatu da se igraju na telefonu i ne obraćaju pažnju na vas, pitajte ih što im je telefon bitniji. Pitajte ih jel više vole telefon ili vas. Telefon je dobar, ali i jako opasan, jer ume da postane naša ljubav. Ljudi su stvoreni da vole živa bića. Današnji telefoni mogu da vam puštaju sadržaje koji će vas jedan dan učiniti srećnim, drugi dan učiniti tužnim, a treći dan učiniti uplašenim. To nije dobro. To je jako opasno. Naučite da primetite kada se telefon igra sa vama i nemojte mu dozvoliti da ima kontrolu nad vašim životom i vašim osećanjima. Na primer, ako vam svaki dan izlaze reklame ili spotovi u kojima se promoviše kockanje i kladionice, to znači da hoće da vas namami da se kockate. Ako vam svaki dan promoviše spotove i klipove sa nasiljem, to znači da hoće da vas namami da budete nasilni. To se tamo neki super kompjuter malo igra sa vama i vi morate da naučite da budete pametniji od njega. Taj super kompjuter se igra i sa vašim roditeljima, pa nekada zato nisu raspoloženi da se igraju sa vama. Život znači više živeti među ljudima, jer tako možemo da koristimo svih 5 čula sa kojima smo rođeni. Sa telefonima koristimo samo čulo vida i čulo sluha, dok čulo dodira koristimo samo za dodirivanje ekrana, tastature ili miša. Bitno je da što više vremena provodimo koristeći sva naša čula. Jer samo tako možemo ostati ljudi. Moramo svi zajedno naučiti kako da živimo sa tehnologijom, a da nam ona ne oduzme od nas one najlepše stvari koje nam je priroda pružila. Pokušajte te stvari zbog kojih ste srećni da zapišete na jedan papir, kako ih nikada ne biste zaboravili. Nek vam budu podsetnik, ako tamo neki bezobrazni kompjuter pokuša da vas prevari 🙂

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *