Popravka puta u Malom Iđošu

Započeto uređenje kritične deonice ulice.

Ove nedelje je u Malom Iđošu započeto popunjavanje donjeg dela Mostove ulice, koji je usled kiša skoro potpuno neprohodan zbog vode koja se sliva na taj deo ulice. Od strane stanovnika stiglo je mnogo primedbi nadležnima, koji se nadaju da će uspeti rešiti problem. Zamenik gradonačelnika Malog Iđoša, Zoltan Mohači, je za „Mađar so” izjavio da se sređivanju stanja pristupilo sa sopstvenim izvorima.

Jedan od najvećih problema u Malom Iđošu predstavlja stanje naših ulica. Od strane građana dobijamo mnogo molbi i primedbi, koje su sasvim na mestu. U selu postoji mnogo ulica koje nisu betonirane, a stanje ulica koje su popunjene šljunkom i građevinskim materijalom se iz godine u godinu pogoršava. Mi stalno radimo na poboljšanju situacije: ove godine ćemo sa usitnjenim blokovima popuniti ulice u najkritičnijim delovima. Moram napomenuti da sve to radimo iz sopstvenih izvora, jer za taj cilj teško dobijamo iz pokrajinskih izvora – izjavio je zamenik gradonačelnika.

Zoltan Mohači kaže da je jedna od najkritičnijih deonica u selu donji deo Mostove ulice, gde je usled velikih kiša sada skoro nemoguće prolaziti:

Žalbe stanara su potpuno osnovane i zbog toga govorim: čim nađemo sredstva, radićemo na poboljšanju stanja ulica. Ovo je za nas prioritet i ja sam veliki optimista. Nadam se da ćemo pored popunjavanja pojedinih ulica moći ih i asfaltirati u bliskoj budućnosti – naglasio je Mohači.

Ove godine su nadležni uspeli popuniti nekoliko ulica, to jest njihove određene delove – kaže za „Mađar so” Ferenc Sabo, direktor Javnog preduzeća za uređenje prostora i puteve opštine Mali Iđoš.

U utorak su počele pripreme i danas se već popunjava donji deo Mostove ulice. Nakon zavrsenog tog posla sledi popunjavanje Lovćenačke ulice.

preuzeto sa www.magyarszo.com

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *