Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević u poseti Bačkoj Topoli i Panoniji

Doktor Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, u pratnji pomoćnika za turizam Milana Jarića, posetio je juče fabriku transformatora i punjača „Midmas doo“ iz Bačke Topole.

Fabrika Midmas zapošljava 40 radnika na izradi transformatora koji se mogu koristiti u aparatima za zavarivanje, kao i u bezbedonosnoj tehnici, u izradi punjača koji se koriste za punjenje viljuškara kao i punjača za auto industriju.

„Svrha naše posete je da damo podršku uspešnim privrednicima koji su se već ostvarili na polju izvoza, tako da u vremenu kada pripremamo i planiramo nove konkurse i novi budžet, u razgovoru sa privrednicima dogovorimo konkurs koji će njima najbolje pomoći.
Ideja sekretarijata jeste da pomaže uspešnim privrednicima a i onima koji nisu toliko uspešni, da u razgovoru uvidimo na koji način koncipirati konkurs, da on bude brz, jednostavan, da se što pre realizuje i na koji način da se generišu nova radna mesta. Ideja svakog konkursa je da se sačuvaju radna mesta i ukoliko je moguće da se otvore nova radna mesta.
Ovo što smo danas videli je fascinantno i ja sam oduševljen što u Bačkoj Topoli postoje firme koje na ovaj način posluju, koje do sada nisu koristile podsticajna sredstva nijednog nivoa vlasti. Posle ove posete ideja je da se stvore konkursni uslovi koji će biti takvi da svi kojima je novac neophodan i svi koji hoće da ga upotrebe na pravi način, mogu vrlo brzo da dođu do njega. Do kraja godine kada se bude planirao i usvojio budžet, ideja je da se otvore dva konkursa, jedan za subvencionisanje repromaterijala jer je to nešto što stvara najbrže dodatu vrednost i drugi konkurs koji je u oblasti zapošljavanja.
Želimo da pomognemo da se novi ljudi zaposle. U zadnjem konkursu davali smo 270.000 po zaposlenom a nadamo se da će mo u novom konkursu davati i više sredstava, jer Srbija napreduje, i da će mo u proizvodnu privredu uložiti najmanje 300.000.000 dinara koliko smo uložili i ove godine“- istakao je Nenad Ivanišević.

„Ispred kompanije Midmas fabrike transformatora i fabrike punjača želimo da pozdravimo ovu inicijativu od strane pokrainske institucije i opštinske strukture. Smatramo kao privrednici da je veoma značajan kontakt između sekretarijata za privredu i turizam i nas privrednika iz industrije za koje smatram da smo mi ozbiljna rezerva države za brži razvoj. Odgovor nastaloj krizi u svetu je i brzi razvoj aktivnosti u ekonomiji. Možemo da čekamo da nam bude bolje a možemo i da idemo u susret tom i zato ova saradnja će u budućnosti doneti dosta boljitka za našu zemlju“ – istakao je direktor ove kompanije Marko Predojević.

Nakon ove posete, sekretar Ivanišević je obišao i Dvorac ,,Kaštel“, kao i hotel ,,Biser“ na Panoniji.

 

 

 

2 komentara

  1. Firma je vec dobila podsticaje u vreme DS a, ali to znamo jer su svi akteri bili na istom mestu. A rucak, pa ok je na Panoniji, neki su i Kastel obnovili, da pokolenja rucaju.

     
  2. Ali u Rogatici se pojavilo svetlo na kraju tunela…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *