Počela primena Zakona o inspekcijskom nadzoru

Počele su pripreme odredaba novog Zakona o inspekcijskom nadzoru, koje se odnose na neregistrovane privredne subjekte.

Do sada inspektori nisu mogli da kontrolišu neregistrovana preduzeća i firme koje su radile na crno, a po novom Zakonu njima će i tamo biti omogućen pristup, podsetio je šef odseka Inspekcije rada u Subotici, Božo Ivković. Preduzetnici koji obavljaju neku delatnost u stanu ili kući više neće moći da se pozivaju na zabranu ulaska u privatni posed, jer će inspekcije po takvim saznanjima pribavljati naloge Osnovnog suda. Kazne za prekršioce se kreću i do dva miliona dinara.

 

2 komentara

  1. Nadam se mada sam skeptik, da ce se ovaj Zakon primenjivati na sve podjednako. I kada treba suszbiti sivu ekonomiju, ali isto tako i na resavanje prituzbi gradjana. Ako se bilo sta od ovoga ne realizuje kako treba onda smo tu gde smo. Sa ovim Zakonima i starim navikama neprimenjivanja Zakona, ONDA KAD TO NEKOME KO JE MOCAN ODGOVARA!

     
  2. Nadam se mada sam skeptik, da ce se ovaj Zakon primenjivati na sve podjednako. I kada treba suszbiti sivu ekonomiju, ali isto tako i na resavanje prituzbi gradjana. Ako se bilo sta od ovoga ne realizuje kako treba onda smo tu gde smo. Sa ovim Zakonima i starim navikama neprimenjivanja Zakona, ONDA KAD TO NEKOME KO JE MOCAN ODGOVARA! Yivo me interesuje posto su i inspektori ljudi od krvi i mesa, da li ce oni omati kome da odgovaraju za svoj nerad, nehat i neprimenjivanje Zakona.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *