Pehar Finala Kupa odlazi u Njegoševo

Juče, 29. septembra, odigrano je finale područnog fudbalskog saveza Subotice na stadionu FK „Njegoš“ u Lovćencu. Sastale su se ekipe FK „Jadran“ iz Feketića i FK „Proleter“ iz Njegoševa.

Posle veoma rezultatski zanimljive utakmice, pehar je zasluženo pripao ekipi FK „Proletera“, koji su pobedili rezultatom 4:3.

U početku utakmice dominirali su fudbaleri Jadrana, što je rezultiralo vođstvom od 2:0. Prvi gol postignut je već u 5. min pogotkom Nemanje Milanovića, a ubrzo nakon toga u 12. min pogodak postiže Danilo Žmukić.

Taj rezultat kao da je probudio fudbalere Proletera, pa Horvat Roland u 20. min. smanjuje rezultat na 2:1.

Mogao je FK „Jadran“ pred kraj poluvremena da povisi rezultat iz opravdano dosuđenog penala, ali je odlični golman Proletera Matković odbranio udarac sa 11 metara.

Nastavili su fudbaleri Proletera da napadaju, pa su tako i poveli rezultatom 4:2. Odbrana Jadrana nije imala rešenje za najboljeg fudbalera Proletera, pa je tako Horvat postigao još tri gola, najpre u 64. min., zatim u 66. min., i u 74. min., i time zaslužio titulu najboljeg igrača utakmice.

Zadovoljni rezultatom, igrači Proletera malo su se povukli i dopustili inicijativu protivničkim igračima, pa tako Martinović u 85. min. smanjuje vođstvo na 4:3. I u ovom delu utakmice istakao se golman Proletera, pa je ovo bio i konačan rezultat ove veoma uzbudljive utakmice.

Ovom prilikom moramo da pohvalimo i sudijsku trojku koju je predvodio David Đumić iz Bačke Topole, koji je podelio 4 žuta kartona.

Stadion: FK „Njegoš“ Lovćenac

Delegat: Nikolić Vladimir

Sudije: glavni Đumić David, 1. pom. Nikolić Vladimir, 2. pom. Purić Marko

Sastav ekipa:

FK Jadran Feketić – Milanović Luka, Miranović Blagoje, Ilić Veljko, Urfi Levente, Stojanović Marko, Martinović Siniša, Ivanišević Nikola, Žmukić Danilo, Olah Goran, Vukotić Rajko, Milanović Nemanja – rez. Adakalić Bojan, Martinović Milan, Stanišić Petar, Balać Momčilo, Žmukić Miloš, Matković Miloš – trener Stojanović Duško

FK Proleter Njegoševo – Matković Slobodan, Medaković Marko, Vicković Nikola, Medić Srđan, Demonjić Borislav, Paprić Nemanja, Božo Valentin, Horvat Roland, Pavićević Milorad, Zec Siniša, Bukvić Dragan – rez. Vujičin Dragan, Borojević Stevan, Martinović Denis, Maravić Mane, Janjić Goran – trener Ogrizović Vlado

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *