Održan X Cacib u Bačkoj Topoli

X Međunarodna izložba pasa u Bačkoj Topoli je održana uz učešće odgajivača iz 24 zemlje, sudije su ocenjivale čak 120 rasa, a za najlepšeg psa izložbe proglašen je ruski crni terijer uzgajivača pavela bočkoroša iz Slovačke.

Od prijavljenih 408 pasa na jubilarnom X CACIBU-u Bačkoj Topoli okupilo se više 300 iz dvadesetak država. Međunarodne sudije su ocenile 120 rasa, a najzastupljeniji bilu su zlatni retriveri, nemački ovčari, rotvajleri, dobermani. Predsednik Kinološkog društva Bačka Topola, Ištvana Mezei izrazio je žaljenje što deo prijavljenih učesnika zbog problema na granicama nije uspeo da dođe, što po, njegovoj oceni nije umanjilo kvalitet jubilarnog CACIB-A. Izdvojio je prisustvu najvećeg uzgajivača čivave iz Rusije i prisustvo sudije za terijere An Rode. Ove godine, kako je naveo Mezei uzgajivači su na ocenjivanje u Bačku Topoli doneli i veliki broj Šnaucera.

Ukupno 187 pehara uručeno je za najuspešnije pse po razredima i rasama, a izabrana su i tri najlepša psa izložbe. Titulu najlepšeg poneo je Crni terijer Atlantic europica varietas, vl. Pavol Bocskoras-a. Mezei je podsetio da je prva izložba u Bačkoj Topoli okupila 300 pasa, ali se beleže i izložbe koje su na zobnatičkom hipodromu imale i preko 1000 pasa.

Nažalost prodaja štenaca teško ide, ali strastveni ljubitelji pasa ne odustaju od uzgoja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *