Nove naredbe za Bačku Topolu. Zabrana rada kladionica

Štab za vanredne situacije opštine Bačka Topola doneo je juče novu naredbu a danas dopunio sa još dve tačke:

1. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.
Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od 5 osoba. Trgovinske radnje, samoposluge, apoteke i slično ne smatraju se javnim okupljanjem u zatvorenom prostoru.

2. Rad ugostiteljskih objekata organizovati u skladu sa donetom Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata, već se ugostiteljima zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.
To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“, a ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.
Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu koja bi isporučivala hranu i piće za poneti ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljskom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti.

3.U skladu s prethodnom odredbom, ograničava se radno vreme svih ugostiteljskih objekata od 08.00 do 16.00 časova.

4.Zabranjuje se rad svih pijaca na teritoriji opštine Bačka Topola od 23.03.2020. godine.

5.Pozivni centari Opštinske uprave i Mesnih zajednica koji su formirani u cilju pružanja informacija građanima i pružanja pomoći licima preko 65 godina, radi obezbeđivanja donošenja hrane, lekova i organizovanja lekarske pomoći na kućne adrese, radiće od 08,00 sati do 16,00 sati.

6. Nalaže se načelniku Opštinske uprave, da organizuje rad Opštinske uprave u skraćenom trajanju od 08,00 sati do 12,00 sati.

7. Nalaže se JP „Komgrad“ da vrši dezinfekciju javnih površina ponedeljkom i četvrtkom, prema usvojenom planu u vremenskom periodu od 05,15 sati do 06,30 sati. Dezinfekcija javnih površina u Mesnim zajednicama van naseljenog mesta Bačka Topola, vršiće se prema planovima Mesnih zajednica.

8.Od 24.marta 2020.godine u potpunosti se obustavlja rad kafića, kladionica, kazina i automat klubova .

9.Nalaže se upravnicima stambenih zajednica da obezbede pojačano čišćenje i dezinfekciju zajedničkih delova zgrade na kojima se ostvaruje najveći kontakt (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepeništa i stepenišni rukohvati, ulazna vrata i dr.).Dezinfekciju obavezno sprovoditi jednom u toku dana.

PO PROJEKTU ZA SUFINANSIRANJE MEDIJA OPŠTINE BAČKE TOPOLA 

 

6 komentara

 1. Šta su do sada čekali ? Odavno je Vlada donela uredbu da kladionice ne smeju da rade. Jedino u našem gradu sve može a policija toleriše ili je neupućena i njih ne kažnjava. Svi mogu da se pridržavaju donetih mera ali kladionice su iznad zakona

   
 2. Da je pameti, kladionice bi trbalo trajno zatvoriti. Valjda je vaznije sacuvati omladinu od poroka, nego da se pojedinci bogate.

   
 3. Niste trebali ni da ih otvorite.

   
 4. A vidju. .nesto ste mi mnogo kivni na kladionice!!No nijeste se setili da kažete da vi ne blokirate račune .i ne izdajete fiskalne racune (ovo je za onog časnog i prepostenog ugostitelja koji ima radnike na crno)!A smeta vam što vam policija toleriše rad posle propisanog radnog vremena! !Vidju. .bolje se pokri po ušima. .jer zakona važi za vas (valjda jadan ne bio)

   
 5. Menjajte gradonacelnika ……on je penzioner figura opšte se ne bori zs stanovnike našeg grada…najgora smo opština!!!!!!!!!!

   
 6. Pijacu nisu trebali zabraniti.U Beogradu radi tri dana u nedelji.Dižu ljudi imunitet.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *