„Nije u našoj nadležnosti“ Stigao odgovor na peticiju neformalne grupe građana „Za Martinu – Martinaért“

Pre nedelju dana, 22. novembra, neformalna grupa građana „Za Martinu – Martinaért“ dobila je obaveštenje da je predsednik opštine Bačka Topola Satmari Adrian potpisao odgovor na predatu peticiju u vezi sa smenom direktorice Centra za socijalni rad Jasmine Zimonjić i sa Martininim povratkom kući.

Radi podsećanja, neformalna grupa građana je 6. novembra predala peticiju opštini Bačka Topola za razrešenje direktorice Centra za socijalni rad opštine Bačka Topola Jasmine Zimonjić i razrešenje od Centra za socijalni rad starateljke mlt. Martine, Erike Popović. Peticiju je lično potpisalo 1.722 lica sa prebivalištem na teritoriji opštine Bačka Topola, 817 lica sa prebivalištem drugih lokalnih samouprava, a 876 potpisa prikupljeno je online.

U sredu, 22. novembra neformalna grupa građana „Za Martinu – Martinaért“ dobila je odgovor na peticiju potpisan od strane predsednika opštine Bačka Topola Satmari Adriana u kome se navodi da ne postoje uslovi za rešavanje navedenog problema od strane predsednika opštine i da će se navedena peticija sa priloženim potpisima proslediti skupštini opštine Bačka Topola na dalju nadležnost.

Odgovor možete pročitati klikom na link ispod:

U petak, 01. decembra održaće se Skup povodom Martininog rođendana na platou pored biblioteke „Eržebet Juhas“ sa početkom u 17.00 časova. Neformalna grupa građana poziva sve zainteresovane da se pridruže skupu, a biće organizovana i šetnja sa plišanim igračkama u centru Bačke Topole, te se pozivaju građani da ponesu plišane igračke sa sobom.

Specijalne pozivnice za skup dobili su predsednik opštine Bačka Topola Adrian Satmari, predsednik skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić, predsednik FK TSC-a Janoš Źemberi, kao i ceo kolektiv Centra za socijalni rad opštine Bačka Topola.

Direktorica Centra za socijalni rad opštine Bačka Topola napisala je izjavu za nastalu situaciju bez odobrenja Ministarstva sa ciljem da se čuje i druga strana priče, a u kojoj detaljno objašnjava rad službe u slučaju usvajanja mlt. Martine, i navodi da je Centar za socijalni rad radio isključivo u skladu sa zakonom i po tome u najboljem interesu deteta. Podsetimo, javnost nikada nije dovodila u pitanje da li je usvajanje mlt. Martine obavljeno u zakonskim okvirima, već odsustvo empatije prema porodici Ozorak koja se u poslednje dve godine na sve načine borila da zakonski usvoji Martinu i ostavi je u porodici. U skladu sa tim, odgovori na mnoga pitanja i dalje nisu dati, već je samo hronološki objašnjen rad Centra, što možete pročitati klikom na link ispod:

 

2 komentara

 1. Imao sam priliku da učestvujem na skupštinskim zasedanjima prilikom donošenja odluka odn. glasanja. Javna tajna je naime da to glasanje funkcioniše po pravilu da se među dominantnima razglasi priča da se glasa za: „Da ili Ne“. Nakon toga se na glasanju dižu ruke, prebroje glasovi i proglasi odluka koja je UNAPRED DONEŠENA. Svako ko od njih kaže: „da se za BITNA pitanja ne glasa po tom principu“, taj NE GOVORI ISTINU.
  Uzgred, čitajući komentare na komšijskom portalu, naišao sam na jedan fantastičan komentar koji bih podelio sa Vama, a tiče se Birokratije uopšte. Ozbiljna preporuka za Doktorev komentar od mene. Možete ga pročitati na sledećem linku: https://www.maglocistac.rs/backa-topola/sudbina-backotopolskog-jezera-zavisi-od-coveka-variranje-vodostaja-i-aktuelna-zabrana-unosenja-alohtonih-vrsta-riba-velike-pretnje#comment-6166

   
 2. 17.decembar 2023 je nadlezan

  Gospođa Zimonjic nije ni smela da dodje ns ovu funkciju posle malverzacije u drugom mestu zbog kojih je i oterana . Pa samo kod nas u opštini ljudi koji prodaju pasoše naše države , rade malverzacije,
  Obmanjuju narod uzimajuci im pare u vidu skupljanja donacije pa uzmu pare za sebe , prekucavaju brojeve na šasijama motora, primaju plate kao volonteri, dobijaju otkaz u javnim preduzećima zbog kradja ako rade sa novcem (npr naplatne rampe) napreduju i filozofiraju jer postanu član neke stranke koja je na vlasti. Doduše neki se kratko zadrže jer i odatle budu izbačeni a neki ostanu i dalje i budu nagradjeni drugom „ministarskom“ funkcijom ili mestom direktora nekog JP i menjaju stranke da bi ostali na funkciji verovatno skupe dosta sigurnih glasova pa su dobri za svaku vladajucu partiju.
  Ako opet pobede nemojte kukati sto nisu nadležni ili što je ovaj ili onaj direktor preduzeća i slicno.. sami smo krivi

  P.s. kad obilaze zgrade i anketirsju sugradjene i nose vitamine svi su u fazonu jaoo nista me ne pitaj ne bih ja ali moram….

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *