Najbolji ajvar od „Mi smo slatke a on je najslađi“

Bačka Topola je po drugi put bila domaćin manifestacije „ Izađi mi na teglu“. Juče, 13.09.2018. godine na manifestacionom trgu bačkotopolčani su ukrstili varjače.

Manifestaciju su organizovale Turistička organizacija opštine Bačka Topola i produkcijska kuća „Bašta mašta“, u konkurenciji od 14 ekipa drugo mesto je osvojila ekipa „ Cicos Macos De La Ajvaros“ , treće mesto osvojile su „ Vredne Vučice“.  Nosilac titule najboljeg ajvar majstora je ekipa „ Mi smo slatke a on je najslađi“, kapiten ekipe i kraljica ajvara je Dijana Vojinović. Nagradu za najlepše uređen štand dobili članovi ekipe „Društvo Nađapati“

Za izbor pobednika bio je zadužen tročlani žiri u sledećem sastavu: Biljana Hrnjak-tehnolog, Nikola Sudžuković- kuvar i Žarko Pribaković.

Pobednici su osvojili „Smederevac“  iz linije Milan Blagojević Smederevo i direktan plasman u veliko finale koje će se održati 13.10. u Beogradu na Adi.

U kulturno umetničkom programu svoje učešće uzeli su članovi Sprskog Kulturnog Centra „ Vuk Stefanović Karadžić“  Mladen Bubalo-harmonika i Vladimir Rac-frula. Etno grupa iz O.Š. „Nikola Tesla“ predstavila se sa dve narodne pesme: Zapevala sojka ptica i Gugutka. Talentovana deca O.Š.„Čaki Lajoš“ koja u slobodno vreme samostalno neguju i razvijaju svoje talente Maja Medar, Nora Pašćik i Lenard Kavai. Muzičku školu predstavstavili su Bakoš Beremis koja je izvila numeru na klaviru i Bede Barbara koja je izvela dve numere na gitari. Mađarski Kulturni Centar „Kodalj Zoltan“ predstavili su solisti Dudaš Kata-pesme iz Transilvanije i Eter Mate-muške igre iz Vojlovice.

U glavnom muzičkom programu takmičare i posetioce uveseljavao je Žarko Pribaković.

« од 9 »
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *