Ministar Vesić obišao radove na pruzi u Bačkoj Topoli: “Od Beograda do Subotice za sat i 10 minuta!”

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, danas, 21. novembra, oko 15.00 časova posetio je Bačku Topolu i obišao radove na izgradnji pruge Beograd-Budimpešta.

Foto: Si Studio Digital

Železnička stanica Bačka Topola izgrađena je 1883. godine kada je otvorena pruga Budimpešta-Zemun. Između dva svetska rata urađena je adaptacija zgrade železničke stanice. Međutim, ona je sada rekonstruisana, prozori su umanjeni kako bi bila jedna skladna i lepa građevina nalik onoj iz 19. veka.

Prema istraživanjima, sva dokumentacija o železničkoj stanici Bačka Topola i drugim stanicama okoline, nalazi se u Mađarskoj, u arhivima njihove železnice, ali su kontakti uspostavljeni sa ciljem da se napravi zajednička slika, monografija, i da se to kruniše knjigom o železničkim stanicama.

Foto: Si Studio Digital

Prema rečima Ministra Vesića do kraja februara sledeće godine biće završena izgradnja železničke stanice, a do kraja sledeće godine biće završeni i radovi na brzoj pruzi Novi Sad-Subotica, nakon čega kreće testiranje. Za testiranje je potrebno nekoliko meseci. „Već u martu, najkasnije aprilu 2025. godine ovde će prolaziti brzi vozovi i stizaće se od Beograda do Subotice za sat i deset minuta. To će za Bačku Topolu značiti potpuna promena načina života. Građani će moći da rade van Bačke Topole i moći će veoma brzo da stignu do Subotice, Beograda, Novog Sada. Imaće nove investicije, razvijaće se turizam, a svaka nova investicija znači nova radna mesta, nova radna mesta znači viši životni standard i tako se razvija naša zemlja.“ izjavio je Ministar Vesić za medije.

Nakon obilaska zgrade železničke stanice Ministar Goran Vesić, zajedno sa izvršiteljima radova i predstavnicima opštine Bačka Topola obišao je i same radove na pruzi, odnosno radove na dva podvožnjaka.

Foto: Si Studio Digital

„Ovde u Bačkoj Topoli radimo rekonstrukciju same zgrade železničke stanice, kao što radimo i dva podvožnjaka sa jedne i sa druge strane. Ovo je trenutno stanica koja nije pod zaštitom, ali je Zavod za zaštitu spomenika iz Subotice stavlja pod zaštitu. Zgrada se rekonstruiše prema zahtevima Zavoda i na taj način će se sačuvati istorijski objekti, naša istorija i oni će biti u funkciji brze pruge.“ rekao je Ministar Goran Vesić i time završio posetu našem gradu.

Foto: Si Studio Digital
Foto: Si Studio Digital
Foto: Si Studio Digital
 

7 komentara

 1. Svaka cas za sve puno ce nam znaciti . Trenutno je tesko gradjanima ali uskoro ce biti super. Ali samo jednu stvar mi recite nek mi neko odgovori . Sta je Srdic uradio za ljude pored pruge ili vec koji su imali problem zbog iste? Sto se kiti tufjim perjem ? Znamo da nije za nista…Na primer izlaz iz ulice rasturene ulice rasvetu prolaz za pesake sa cantavirskog puta itd itd…. Ja znam samo za DVOJICU MOMAKA iz mesne zajednice koji ako ne i svaki dan ali svaki drugi dan su na terenu i probaju da rese sve nase probleme koliko je got u njihovoj moci naravno nisu ni oni madjionicari ali stvarno se trude 2 mlada momka sa belim autom dolaze uvek ne znam kako se zovu prestavili su se nisam zapamtio . Imaju perfektnu saradnju sa kinezima na njihov poziv se odma odazovu i probaju da rese problem . Skidam im kapu . Sledeci put cu ih pitati kako se zovu i napisacu vam jer zasluzuju da se pohvale jer osim njih nema niko drugi tu ko se brine za nas i na koga mozemo da racunamo .momci svaka vam cast . I verujte mi da vas na sva usta hvalimo jer ste to zasluzili . HVALA VAM .

   
 2. Evo isti momci su bili i danas kod nas u Zrinjskoj ulici resili su nam ulicnu rasvetu koja je zbog izgradnje pruge bila van funkciji. Kad su nam zatvorili put pored voj puta nismo imali izlaz nigde isti dan su reagovali i napravili su nam izlaz na Timocku ulicu duzine preko 200 metara i to ozbiljan put ne letnji od kamena . I osposobiti ce nam i trotvar da mozemo peske i biciklom iz nase ulice na Glavnu . Svaka im cast . Zasluzuju sve pohvale .

   
 3. Istina je sve . Ja se nisam sreo jos sa predsednikom Mesne Zajednice koji je licno isao kod gradjana da resi problem ako moze . I pored svega da da svoj licni kontak gde ga mozes dobiti bilo kad kad ti je potreban . Necu da imenujem nikoga nije takav tip coveka kako sam primetijo koji voli da se dici vec njegov rad koji radi i radi ga 100% govori o njemu sve da je covek od reci i da se moze bilo ko osloniti na njega . I ako nije u mogucnosti iskopa uvek neku semu po kojoj se moze resiti problem . Predsednice MZ SVAKA VAM CAST .

   
 4. Slučajno poznaje ta dva momka iz mesne zajednice koji obilaze gradilišta po celom gradu i sto Kaze da dolaze u belom autu to je Holo Danijel i Manić Žolt.mnogo su pomogli ljudima iz ulice Ciglarske a saradnja sa Kinezima je izuzetna sto se tice njih dvojice.Dokaz da se moze kad se hoće.

   
 5. Videcu ja sta mogu da uradim pa da postavimo Armina umesto Srdica. Svakako su drugari ne vidim ja tu mesta problemima. Aktiviracu Ogija da resi Srdicu neki malo manje stresan posao. vo bi trebalo da je pristojna ponuda.

   
 6. Ljudi zna li neko kako je igrala OKK Topolcanka? Zašto nema ni jedna vest ? Da li se nečija nesposobnost prikriva?
  U pobedi se ne ponesi u porazu se ne ponizi moj sportski direktore…. Nije sramota izgubiti sramota je pobeći sakriti se kad te ne ide…

   
 7. Topolisu, sramota ih je bilo da dostave vest o porazu, a nije ih sramota što Dejan nije valjano ni isplaćen, a ni ponuđem zamenskim trenerskim radnim mestom. To je najmanje što se treba uraditi, što su davno trebali uraditi. Devojke su sigurno bezosećajne!, pa igraju pod punom motivacijom sa novim trenerom. Jel se vi to šalite malo sa njima? Mislim da su vaši osmesi odavno sve, samo ne šala!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *