Ministar Vesić u poseti Bačkom Sokolcu: „Svake godine ćemo raditi put po put!“

Povodom završnice puta Bačka Topola – Bački Sokolac Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je, 7. novembra, posetio Bački Sokolac i ujedno najavio dalje radove na infrastrukturi opštine Bačka Topola.

Foto: Si Studio Digital

Zadovoljan kako je urađen nedavno završen put Bačka Topola – Bački Sokolac Ministar Vesić najavio je za sledeću godinu rekonstrukciju puteva Bačka Topola – Mali Iđoš, Bački Sokolac – Telečka i najlošiji deo puta Pačir – Bajmok (5-6 km). Takođe, upoznat sa problemom kružnog toka kod Karađorđeva, Ministar je najavio i radove na tome sledeće godine.

Foto: Si Studio Digital

„Kao što vidite saznao sam, apsolutno sam se pozabavio time šta vam sve treba od puteva i pogledajte koliko se u ovom kraju puteva uradilo. Sve što je zeleno uradili smo ove godine, a sve što je plavo planirano je za sledeću godinu. Nikada ovoliko puteva nije rađeno i tako ćemo raditi svake godine put po put. Ne možemo sve da završimo, ali kao što vidite možemo da radimo deo po deo, ako budemo uporni, da bi sve bilo urađeno kako treba.“ – rekao je Ministar Vesić i pokazao na mapi sve deonice puteva, urađene i planirane radove.

Foto: Si Studio Digital

Takođe, Ministar Vesić osvrnuo se i na radove brze pruge i najavio završetak radova do kraja 2024. godine. „Od Beograda do Subotice stizaće se za sat i 10 minuta. To znači da će ljudi moći da žive u Topoli, a da rade u Novom Sadu ili Beogradu, jer će imati prevoz i biće povezani.“ – istakao je Ministar samo neke od prednosti brze pruge.

Sa ciljem da se zaštite novi putevi od pretovarenih kamiona koji uništavaju puteve svojom težinom, Ministar Vesić je najavio izmenu zakona. Novi zakon će podrazumevati naplaćivanje kazne kamionima preko 7,5 tona tovara na putevima koji nisu predviđeni za to opterećenje, a sve će se kontrolisati vagama u asvaltu i kamerama.

O značaju rekontrukcije puteva u našoj opštini govorio je i predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić: „Ovaj deo puta između Bačke Topole i Bačkog Sokolca bio je jedan od puteva koji su u najlošijem stanju u našoj opštini. Bitni su iz tog razloga što pokrivaju 7 sela naše opštine. Ovo je od velikog značaja za ovaj deo opštine. Ministar je najavio da u narednom periodu će se nastaviti rekonstrukcija puta i prema Telečkoj, koji će pokriti još jedan deo naše opštine, preko Krivaje i Gornje Rogatice. Kao predsednik Skupštine i kao građanin Bačke Topole ja sam izuzetno zahvalan Ministru na ovome što je urađeno i na ovome što planira da se uradi. Pokriće u velikoj meri opštinu Bačka Topola i imaćemo skoro sve nove puteve, pa će Topola biti još primamljivija i za nove investitore i sve ljude da posete Bačku Topolu.“

Foto: Si Studio Digital

Ministar Vesić iskoristio je priliku da podeli svim prisutnim građanima svoju knjigu „Knjiga o Beogradu“ koju je izdao 2019. godine. Eseji od kojih je sastavljena knjiga, sadrže birani pregled istorije Beograda neodvojive od srpske istorije, pisane sa današnje tačke gledišta u autorovoj verziji.

Foto: Si Studio Digital

On je, takođe izdvojio vreme da svoju knjigu potpiše svima koji su to želeli i da porazgovara sa svima ponaosob. Dečaku koji je bio prisutan poklonio je policijski kamion, a pošto nisu imali spreman poklon za devojčice, prisutnoj devojčici je obećao da će joj sutra poslati na kućnu adresu lego kocke koje ona želi i zamolio za njenu adresu.

Foto: Si Studio Digital
 

2 komentara

  1. Srdic I Vesic nema jaceg spoja jos dele knjige. 🤣🤣🤣

     
  2. [̲̅S][̲̅r][̲̅d][̲̅i][̲̅c]   [̲̅c][̲̅e]   [̲̅g][̲̅a]   [̲̅i][̲̅z][̲̅b][̲̅e][̲̅g][̲̅a][̲̅v][̲̅a][̲̅t][̲̅i]   [̲̅d][̲̅o]   [̲̅k][̲̅r][̲̅a][̲̅j][̲̅a]   [̲̅z][̲̅i][̲̅v][̲̅o][̲̅t][̲̅a]   [̲̅z][̲̅b][̲̅o][̲̅g]   [̲̅t][̲̅e]   [̲̅k][̲̅n][̲̅j][̲̅i][̲̅g][̲̅e][̲̅.][̲̅.][̲̅.] 🤔😂

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *