Ministar Jovanović u poseti OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ u Panoniji u okviru projekta „Povezane škole“

Ministar informisanja i telekomhnokacija Mihailo Jovanović posetio je danas, 03. novembra, OŠ “Bratstvo – jedinstvo” u Panoniji u okviru projekta “Povezane škole” koji ima za cilj uvodjenje brzog, bezbednog i pouzdanog internetneta u svim školama širom Srbije.

Foto: Si Studio

Projekat “Povezane škole” započet je još 2018. godine na inicijativu predsednice vlade Ane Brnabić sa ciljem da se uvede brz, bezbedan i pouzdan internet u sve škole i one matične, ali i one isturene, male škole. Do sada je projektom povezano više od 3.800 škola, među kojima je i OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ u Panoniji, a projekat omogućava besplatno i neograničeno korišćenje interneta u edukativne svrhe. Obezbedjena je dostupnost usluga elektronske uprave, digitalna nastava, digitalni sadržaji, pokretanje biznisa i mogućnost da se koristi elektronska trgovina, a sve kako bi se unapredio kvalitet života i u ruralnim sredinama.

Ministar Jovanović zahvalio se direktorici škole Eleonori Silađi na divnom dočeku i posvećenosti školi: „Šta god da Vam treba za školu, a da se tiče telekomunikacija, slobodno mi se obratite. Želimo da svako dete, i ovde u maloj sredini, ima iste mogućnosti kao bilo koje dete, odnosno đak i u Novom Sadu i u Beogradu i u Nišu. Da imate motiv da ostanete ovde, da jednog dana radite, da živite i koristite prednosti interneta i da volite svoju zemlju. Hvala vam puno što ste me ovako lepo dočekali.“

Brzina izmerenog interneta u OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ iznosi 852 megabita u sekundi i to je do sada najveća izmerena brzina u svim školama Srbije. Ministarstvo je OŠ u Panoniji dodelilo i dva nova lap topa koja su na raspolaganju zaposlenima i đacima škole, sa ciljem da se unapredi obrazovanje u Panoniji.

Foto: Si Studio

Direktorica OŠ „Bratstvo – jedinstvo“ Eleonora Silađi iskoristila je priliku da se zahvali gospodinu Jovanoviću: „Zajedno sa decom Vam se zahvaljujem za internet koji će biti od velike koristi na časovima. Hvala Vam i na donirana dva lap topa, to nam je isto jako bitno. Moram da naglasim da je naša saradnja sa lokalnom samoupravom jako dobra, kao i sa Mesnom Zajednicom. U ime svih nas veliko Vam hvala:“

Foto: Si Studio

Predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić govorio o mestu Panonija i naglasio da je 1968. godine upravo Panonija proglašena za najlepše selo Evrope. Takođe, i on se zahvalio Ministarstvu, kao i svim prisutnima, na doprinosu selima opštine Bačka Topola i istakao da se nadaju da će ovakvi projekti doprineti omasovljenju i motivisanju stanovništva da ne napuštaju sela. U 21. veku infrastruktura ne podrazumeva samo puteve, uličnu rasvetu, vodovod i slično, nego i internet. Da bi se ljudi zadržali u manjim mestima, ovakve stvari su neophodne. Neophodno je konstantno podizati kvalitet života u malim mestima, što se ovakvim projektima neminovno i čini, te se na tome zahvaljujemo resornom ministarstvu.“ izjavio je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić.

Foto: Si Studio

Iako škola broji svega 8 učenika uveden je optički internet koji je možda i najbrži u celoj Srbiji. Panonija je osamdeseto mesto koje je do sada dobilo brzi internet, a Ministar je istakao da su u toku radovi u još 175 sela širom Srbije i da će do kraja 2025. godine svako selo u Srbiji imati brzi internet.

Foto: Si Studio
 

4 komentara

 1. Gospode dragi pomozi nam. Don Srdić i voditelj „Našeg Radija“ sa diktafonom u ruci i to u Osnovnoj školi među decom. Verovatno se pitate što to tako kažem. Gospodin voditelj dok je dolazio u terretanu doslovno je zaudarao na miris cigarete. Ali baš svaki put. I moji puše, ali ovo je bilo baš sačuvaj bože. Pamtiću ga celog života. Komentar mi nema za cilj da bilo koga uvredim, samo ni sama ne znam kako bih ovo lepše podelila sa vama. Pogodilo me što je baš on tamo među decom i to u OŠ. Nadam se da razumete.

   
 2. Za Cica Micu

  Nije to od cigara nego od travuljine

   
 3. Opala, znaci onda sad omladina treba da se digne na noge i da protestuje ispred policijske stanice sto ne rade svoj posao? Ako im treba pomoc ili informacije o topolskim povlascenim narkosima neka nam to onda jasno daju do znanja a ne da nas zavlace ovde, dok oni lepo dele radna mesta i stranacki posao medjusobom! Sram da vas bude sve u policiji i vas koji ste casni-jer toboz ne znate nista, a i vas sto znate-a pravite se blesavi. Vi svi skupa provocirrate narod, a kada dobijete osudu onda u isti taj narod uperate prst. I tako u kruh. Para nam ide vec kroz usi, prokuvala voda, a bude li se tako nastavilo niko vam nece moci garantovati bezbednost, jer je vas sablon reagovanja postao toliko providan i bolestan. Ovo nije pretnja, nego posledica vasih dela, pa se nemojte cuditi ako vam na ulici neko iznenada baci jedno jaje pod noge (u boljem slucaju). Molim admina ako je objavio „travuljinu“ da ga ne bude sramota i ovo da objavi, ja snosim krivicnu odgovornost za sve ovde napisano! A ako bude trebalo cu i da dokazem da svoj posao ne rade profesionalno i u interesu gradjana, vec u interesu toga da svi koji nisu oni zavrse negde van grada u boljem slucaju ili u inostranstvu u gorem slucaju. Bagro jedna lazljiva-samo vam je to u glavi, slagati i bliznjeg svog ljubiti! FUJ!

   
 4. Kako stoje stvari udruženje omladine će Vam protestovati ispred MUP-a. Ovo je uljudnija varijanta. Birajte.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *