Krivina sa najviše udesa u opštini Bačka Topola

Da li postoji nešto misteriozno u krivini na raskrsnici nakon izlaska iz Bajše prema Panoniji, pa učesnici saobraćaja veoma često završe u obližnjoj njivi, a branik ostave u kanalu?

Foto: Si Studio digital

Kao i većina misterija i ova je nestvarna, stvarnost je mnogo drugačija. Ova opasna krivina nije obeležena saobraćajnom signalizacijom i zbog toga predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju. Kako bi opasnost bila još veća, na samoj krivini je i raskrsnica, isto tako neobeležena. Saobraćajni znak na ovom mestu ne postoji već godinama.

Javno preduzeće za građevinsko zemljište, urbanističko planiranje i uređenje je u opštini Bačka Topola zaduženo za održavanje puteva – krpljenje rupa i postavljanje signalizacije. Kontaktirali smo sa nadležnima iz Javnog preduzeća i dobili odgovor da im je poznat problem na ovom putu, ali nemaju sredstava da to reše. Sredstva koja obezbeđuje Opština Bačka Topola nisu dovoljna za rad. Ono što su imali na raspolaganju davno su potrošili i već četiri godine nisu dobijali nova sredstva za tender.

Nadamo se da će opština Bačka Topola reagovati i obezbediti sredstva za signalizaciju ove krivine pre nego neko nastrada.

Foto: Si Studio digital
 

7 komentara

 1. To se zove neodgovornost, bahatost, prebacivanje lopte na drugog….. pa skoro su 100 metara pre krivine postavili znak za sporedni put a krivinu preskočili.
  Neodgovorno ponašanje svih u JP.

   
 2. Da, postavljen je znak za Zemberijevo imanje i za to se ima para a dalje …

   
 3. Sve se zna.1

  Najlicemernije je kada se opštinska javna preduzeća pozivaju na nedostatak novca. Kažu, nema para.
  Nije tačno. Para ima, ali se NAŠE pare nenamenski troše.
  U izveštaju koji je (za prvih devet meseci 2019. godine) pomenuto JP poslalo Skupštini opštine stoji da je za „potrebe troškova reprezentacije, ugostiteljske usluge“ potrošeno 182.000 dinara.
  Drugo JP (Komgrad) je za reklamne i propagandne namene potrošilo 254.424 dinara, a za „ostale“ troškove 689.197 dinara.
  2018. godine uveden je sistem za elektronsko vođenje sednica. Koštao je 5.100.000 dinara (42.000 evra !).
  Godišnje se održi 6-7 sednica, a traju oko 2 časa.
  Nema para?

   
 4. Nadam se da ce vase obracanje javnosti uticati na sto hitnije resavanje opisanog dugogodisnjeg problema i povecanje stepena bezbednosti ucesnika u saobracaju na tom delu puta.

   
 5. Kao prvo to se ne zove signalizacija,vec znak upozorenja,kao drugo mrzelo ih da idu dalje od centra grada da postavljaju znakove, pa ih sve utrosili po glavnoj ulici. Ni manjeg grada ni vise znakova na glavnoj ulici,nigde veze! Ali zato opasne krivine zanemarene,putokazi za obelezavanje skretanja prema sledecim mestima nigde… Bruka i sramota grada!!!

   
 6. Para ima, samo ih treba ubrati, pa ce zbak moci da se postavi. Primer: u pasnjsku izmedju Backog Sokolca i Tomislacaxa, neciji tats posejao je kukuruz. Munistarstvo zabrano da sr obere kukuruz, ali tata je sacekao dca meseca o pbrap kukuruz. Ppljar to nije video alo je videlo pol sela. Da je opstina obrala kukutyz, mogla je narodns kuhinja imati koristi ili neka sirota deca.

   
 7. tako je bilo ali je sada to reseno postavljeni su potrebni znaci na prilazima iz oba smera i u samoj krivini. objava je izgleda urodila plodom. jos da se poseku grane suvog drveca koje pada na put i ugrozava zivote ucesnika u saobracaju. ne treba da sacekaju da neko nastrada a to se zamalo vec dva puta desilo, samo odstete po tuzbama za nastalu stetu bi odnele vise para nego radovi. o ljudskoj i profesionalnoj odgovornosti da ne pricamo.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *