Kotlarnice kao bombe

Na ulicama Bačke Topole trenutno je toplije nego u oko 450 stanova, priključenih na daljinski sistem grejanja.

A, kada će radijatori biti topli, nije poznato, jer još nije postignut dogovor između predstavnika opštine i „Subotičke toplane“.

Višegodišnji problem i ove sezone ponovo je aktuelan, jer „Subotička toplana“ ne želi više da preuzme odgovornost, da greje u neuslovnim i neispravnim kotlarnicama. Iz istih razloga, i toplane iz Vrbasa i Sente odbijaju da greju Topolčane.

– Još u aprilu je Nadzorni odbor našeg preduzeća poslao dopis sa navedenim tehničkim, ekonomskim i pravnim razlozima, jer imamo licencu za Suboticu, ali ne i za Bačku Topolu, zbog čega nećemo više da grejemo. Nisu se javljali do pre sedam dana, a sad preko lokalnih političara sprovode pritiske – kaže direktor „Subotičke toplane“ Dervo Ahmetović.

– Te kotlarnice su tempirane bombe, prošle godine sam to prihvatio na sopstvenu odgovornost, jer sam ja odgovorna osoba i snosim sav rizik, a šta će biti ove godine stvarno ne znam. Mi hoćemo da im pružimo tehničku pomoć, uradićemo remont i angažovati firme koje to rade, pomoći ćemo, ali ne možemo da snosimo svu odgovornost – dodaje Ahmetović.

Zamenik predsednika opštine Predrag Petrović kaže da razume stav toplane.

– Problem je veoma kompleksan i znamo da je i „Subotička toplana“ pred teškom odlukom, razumemo njihov stav. Veliki deo sistema ne odgovara osnovnim tehničkim propisima, kotlarnice su u veoma lošem stanju, nisu zavedene, niti postoji atest o njihovoj kontroli i ispravnosti. Čak nam je i najstariji ložač umro, jedini koji je zaista poznavao sistem. Nadam se da ćemo ove sezone naćiu naći neko rešenje, ali ubuduće moramo rešiti ovaj veliki problem.

Građani su i više nego nezadovoljni nebrigom lokalnih vlasti za ovaj dugogodišnji problem. Tvrde da se bacaju pare na uređenje trgova, fontane, kupovinu hotela, umesto da se uloži u nove kotlove i trajno reši ovaj problem.

 

3 komentara

 1. srbenda iz b.topole

  ..Pa da malo zasolim.. OSNIVAC jp.Komgrada je skupstina backe topole i po logici stvari ona ima mogucnost da NAREDI… ponavljam NAREDI . direrktoru preduzca Komgrad da se Jp. angazuje da resi ovaj problem .. KAKO DO SADA NISU nagazovani .. to neka Objasne onima koji su glasali za njih .. Ono sto sam sam ubedjen da ce se desiti uskoro .. (ako se ne resi problem grejanja) je bosanski recept od prosle godine .. ako se secate Sarajevo je bilo blokirano tako.. sto su neodgovrne i PRETPLACENE .. PARAZITSKE DANGUBICE.. ( UJEDNO MISLIM I NA TOPOLSKE PARAZITE U OPSTINI) BILI BLOKIRANI U SVOJIM KANCELARIJAMA.. Sve DOK NISU DALI OSTAVKU.. AKO NEKO OVO I SLUCAJNO PROCITA .. NEKA IM SLOBODNO PRENESE PORUKU . STA CE IM SE DESITI.Svake godine placamo neke remonte i deru nas tokom citave godine.. to traje od useljavanja u zgrade.. . a zaprvo pravi razlog lezi u namestanju poslova firmi iz Subotice koja zeli da udje u poslove snabdevanja gasom u dogovoru sa prevarantima iz toplske firme distributera gasom.TO TRAJE VEC NEKOLIKO GODINA.Dovukli su cevi do zgrada i sad cekaju..Pa valjda ce se neko upecati.. E OVAJ PUT NECE MIRNO SPAVATI.PARAZITI IZ JEDNO NACIONALNE OPSTINE .. MOGU JOS SAMO MALO DA UZIVAJU.. ili sto bi rekao ..ILIJA HINIC zavni ZS…SHVIGAR PUCA NA KRAJU!!!

   
  • Nisu mi jasne dve stvari:

   1. Šta rade predsednici kučnih saveta? Koji su ti koji trebalo da brinu o remontu vaših kotlova i o tome da ono što platite svake godine (remont) i dobijete. Ako ste već platili a niste dobili onda bi trebalo nekoga da tužite.

   2. Zašto se ne natera Komgrad da nam svima organizuje grejanje, ja bih stvarno voleo da kad dođem kući ne moram da cepam drva i da se zezam oko paljenja vatre. PLUS da mi se remontuje peć, a kad smo već kod želja moglo bi i da mi se uvede centralno, kad već dolazi čovek iz Komgrada da loži da se ne muči da loži na dva mesta!

   3. pa nema tri, rekao sam dve stvari.

    
 2. Boli ih K...c

  Nisu se javljali do pre sedam dana, a sad preko lokalnih političara sprovode pritiske – kaže direktor “Subotičke toplane” Dervo Ahmetović.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *