Karabasil: „Gradjani zaslužuju objašnjenje zbog seče drveća“

SAOPŠTENJE

Povereništvo Narodne stranke za Opštinu Bačka Topola sa velikom pažnjom prati sva dešavanja u našoj zajednici, pa tako i radove na sanaciji postojećeg parkinga u Boračkoj ulici u centru Bačke Topole.
IVA_7919 1

Početak ovih radova, odnosno sečenje i uklanjanje drveća koje je okruživalo ovaj parking je izazvalo opravdane reakcije građana. Povereništvo Narodne stranke smatra da građani moraju biti informisani o svemu što se dešava u opštini pa stoga zahteva od lokalne samouprave da hitno pruži građanima odgovore na sledeća pitanja:

• da li je pre početka radova, na obnovi ovog parkinga, sačinjena analiza stručnjaka za oblast saobraćaja o potrebi za njegovim postojanjem, imajući u vidu broj vozila i postojanje većeg parkinga iza nekadašnje Robne kuće „Beograd“ i biblioteke u neposrednoj blizini?
• koje stručno lice ili institucija je dala mišljenje o dotrajalosti drveća oko parkinga i kada je to učinjeno?
• da li je doneto rešenje o rušenju ovih stabala, ko je to rešenje potpisao i na čiji zahtev?
• da li je izvršeno merenje drvne mase posečenih stabala i šta će sa istima biti učinjeno?
• na osnovu čije odluke se sprovode ovi radovi, koliko će sve to građane koštati i koliko parking mesta obezbediti?

Povereništvo Narodne stranke smatra da lokalna samouprava opštine Bačka Topola mora pružiti sve informacije o svom radu, pa tako i o radovima na pomenutom parkingu.

U Bačkoj Topoli, 06. maja 2018. godine

poverenik Narodne stranke za Opštinu Bačka Topola
Aleksandar Karabasil

 

19 komentara

 1. Baš bih voleo da vidim ko će to dati objašnjenje! Mislim da bi trebalo pitati Jovu Kaluđerovića ili Ančevskog ako smeju išta da kažu bez odobrenja Simovića! Oni su stručna lica koja su nadgledala gradilište

   
 2. Tipično topolski . Koliko je zla u ljudima…..

   
  • Kao članu internet SNS bot tima, tebi zlo nije strano. Pozdravi Jacu i ostale, naravno i šefa Labana kod kojeg ste išli na prijem kao bot tim.

    
 3. Cekam dan kad ce gospodin Karabasil stati rame uz rame sa ekipom iz vladajuce stranke.

   
 4. Ne vidim zasto ovolika guzva i osudjivanje unapred. To drvo ima svoj zivotni vek, ne verujem da bi to neko srusio iz hira. Ako ukljucimo mozak, zasto bi neko dosao i samo srusio drvo??????
  Sacekacemo odgovore.

   
 5. Ovaj Karabasil kao oni mapetovci sedi na balkonu Palme slika i komentarise : ))

   
 6. LICNO POZNAJEM gdin-a KARABASILA,RETKO POSTEN,DOSLEDAN I ISKREN COVEK….

   
 7. Pa je li vama iz sns bitan Karabasil ili da date odgovore ko je odgovoran za ovo nedelo? I u drugim gradovima postoje drvoredi na parkinzima ali ih ne seku, verovatno to drveće nema koren koji ih drži

   
 8. Privremeni sam stanovnik Backe Topole ali ova seca drveca koje je mozda bilo i neki zastitni znak Backe Topole je za mene zaista sokantna.Jos veci sok je saznanje nakon iscitavanja ovog clanka i komentara citalaca da je to uradjeno bez konsenzusa gradjana i strucne javnosti.

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *