FK TSC počeo pripreme za novu sezonu: „Lazetić: Osiguraćemo zdravu konkurenciju na svakoj poziciji“

Fudbaleri FK TSC iz Bačke Topole okupili su se na početku priprema za novu sezonu u Superligi Srbije u kojoj imaju ambicije da ostvare bolji rezultat od ovogodišnjeg.

FOTO: FK TSC

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić je iskoristio priliku da najavi određene promene koje je klub planirao u narednom periodu.

„Imamo igrače kojima su ugovori istekli i koji su već napustili klub, kao što su Stoiljković, Dolmagić, Škuletić, Varga i Milićević. Neki mladi igrači, golman Bursać i Čarapić, su se vratili nakon pozajmice, i oni će u narednoj sezoni biti sa nama. Naravno, imamo u planu da odlaske nadomestimo novim igračima za koje procenimo da će biti prava pojačanja, kako bismo upotpunili igrački kadar i  dobro se pripremili za predstojeću sezonu i za sve što nas očekuje“, rekao je Lazetić.   

Lazetić je dodao da klub trenutno nema dobro brojno stanje i da je u planu da se konkurencija pojača dovođenjem novih igrača na sve pozicije kako bi se osnažila ekipa i obezbedio kvalitet kome svi streme.

„Prošle godine smo imali dosta problema sa povredama i sa kartonima usled manjeg rosterakoji smo imali. To nas je i koštalo, tako da ćemo sledeće sezone pokušati da oformimo tim od dvadeset igrača kako bi na svakoj poziciji imali po dvojicu koji mogu ravnopravno da konkurišu. To je neophodno, posebno zbog specifičnosti sezone i Svetskog prvenstva zbog koga će biti mnogo zgusnutih utakmica do 15. novembra. Očekuju nas kratke pripreme a potom po dve utakmice nedeljno. Moramo brzo da reagujemo, pojačamo se i da osiguramo zdravu konkurenciju na svakoj poziciji“, dodao je Lazetić.

Kapiten Saša Tomanović je naglasio da je pauza od dve nedelje bila sasvim dovoljna da se igrači odmore od teške sezone i pripreme za predstojeću.

„Od prve godine smo postavili standard da sen naš tim bori za Evropu pa će tako biti i u narednoj sezoni“, reko je Tomanović.

FOTO: FK TSC

FK TSC je sezonu 2021/22 Sperlige završio na šestom mestu sa 48 osvojenih bodova.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *