Domaći fudbal bogatiji za FK „Solunac“

U subotu, 11. septembra, na jedan od naših najvećih praznika, Usekovanje glave Svetog Jovana, FK „Solunac“ iz Karađorđeva odigraće svoju prvu utakmicu nakon dugogodišnje pauze protiv FK „Mladost“ iz Radičevića, na obnovljenom stadionu u Karađorđevu, sa početkom u 16.00 časova.

Pre više od 25 godine, dvojica braća, sada već obojica preminula, Mile i Jovan Jerković osnovali su fudbalski klub u svom selu Karađorđevu nazvavši ga FK „Solunac“.

Tokom godina takmičenja klub iz malog mesta od svega oko 700 stanovnika, zbog svog organizacionog, ali i igračkog kadra uvažavao je veliko poštovanje i ugled u fudbalskom svetu. Braća Jerković su svojom predanošću klubu doveli FK „Solunac“ u Drugu Ligu „Istok“ SR Jugoslavije u sezoni 1997/1998.

U klubu su ponikla mnoga imena dobro poznata u svetu fudbala. Najzvučnije među njima jeste Vidak Bratić, koji je igrao u mnogim domaćim i inostranim klubovima na poziciji štopera. Pored njega tu su i Šekularac, Ješić, Krampotić i mnogi drugi koji su kasnije predstavljali razne inostrane klubove.

Danas, želeći da sačuvaju ostavštinu svojih očeva i nastave tradiciju Jerkovića, braća Nemanja i Đorđe oživljavaju klub, zadržavajući staro ime FK „Solunac“. Uprava kluba ne krije ambicije koje imaju sa klubom.

„Pre svega želeli bi da pozdravimo i poželimo sreću i sportski uspeh svim učesnicima ove lige. Što se tiče nas i naših ambicija one su uvek bile i biće na najvišem nivou. Cilj nam je da u zdravoj fudbalskoj konkurenciji budemo šampioni i plasiramo se u viši rang. Sama infrastruktura sportskog centra koji smo obnovili zaslužuje to, jer će predstavljati jedan od najlepših, a sigurni smo i najlepši stadion u opštini i šire“, izjavili su čelnici uprave kluba FK „Solunac“.

„Još jednom pozivamo sve ljubitelje fudbala da dođu u subotu, 11. septembra i podrže FK Solunac u borbi ka postizanju svojih ciljeva. Posle utakmice očekujemo vas na priređenoj večeri u Domu kulture u Karađorđevu. Srdačan i sportski pozdrav želi vam uprava FK Solunca!“

 

 

 

2 komentara

  1. „jedan od najlepših, a sigurni smo i najlepši stadion u opštini i šire“
    POBOGU 😀 😀 😀

     
  2. Ti roberte ne znas sta je stadion, tebi smetaju zastave sto su okacene…

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *