Dodela pomoći izbeglicama u Bačkoj Topoli

Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica obaveštava izbeglice u Republici Srbiji da će javni poziv za dodelu pomoći biti objavljen 8. jula 2021. godine.

U realizaciji Potprojekta 9. Regionalnog stambenog programa, Komisija obaveštava izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to:

– izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog,
– ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju,
– i bivše nosioce stanarskog prava, koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji,

Da će javni poziv za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 5 seoskih kuća sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu, biti objavljen 08. jula 2021. godine na oglasnim tablama opštine Bačka Topola i mesnih zajednica opštine Bačka Topola, i na internet prezentaciji grada www.btopola.org.rs i Komesarijata za izbeglice i migracije www.kirs.gov.rs .

Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica koje imaju prijavljeno boravište/prebivalište na teritoriji opštine Bačka Topola kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maskimalnom iznosu do 1.200.000 dinara i dodelu jednokratne pomoći (građevinski i drugi materijal) u maksimalnom iznosu do 200.000 dinara, po porodičnom domaćinstvu.

Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u realizaciji pomoći za rešavanje stambenih potreba u iznosu do 50% od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom (u maksimalnom iznosu do 600.000 dinara).

Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Predmetna seoska kuća sa okućnicom mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.

Javni poziv će trajati od 8. jula 2021. godine do 23. avgusta 2021. godine, tako da sve informacije u vezi pomenutog javnog poziva zainteresovana lica mogu dobiti putem telefona 024/715-429 ili kod poverenika za izbeglice, adresa Maršala Tita 30, Bačka Topola, kancelarija br 9.

 

3 komentara

 1. Izbeglice odakle?
  Iz kog rata??
  Poslednji rat vodjen pre 30 godina?!

   
 2. Dušan Pačir

  A izborni rezultati iz Moravice? Sloboda medija? Ništa a?

   
 3. Izbeglice…. Kad treba da prime neku lovu svi se javljaju inace se prave veci Srbi od bilo koga… A druga stvar mirna je situacija nema ratova pucanja pa kome se ne svidja tu boze moj kud koji mili moji. A ne da se prenemazemo bezveze uvek… Nema logike. Al u sustini nigde nema logike tako da…..

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *