Delegacija OO SPS Bačka Topola položila venac na spomenik palim žrtvama fašizma

Ove godine obeležava se 76. godišnjica završetka Drugog svetskog rata

Delegacija OO SPS Bačka Topola položila venac na spomenik palim žrtvama fašizma 1941-1945 u Mićunovu.

„Sa ponosom se sećamo naše slavne istorije i naših predaka, koji su život dali kako bi mi danas živeli slobodno. U ime mira, slobode, jednakosti i pravde,
Srećan Vam 09. maj – Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.“ – navode iz OO SPS Bačka Topola.

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu. Dan Evrope, 9. maj, ustanovljen je kao dan sećanja na deklaraciju francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana iz 1950. godine, koja se smatra prvim zvaničnim korakom u nastanku EU.

Deklaracija je bila predlog bivšim neprijateljima, Francuskoj i Nemačkoj, da uspostave organizaciju koja će zajednički upravljati njihovim industrijama uglja i čelika, kako se rat u Evropi nikada ne bi ponovio.

Predlog je doveo do stvaranja Evropske zajednice za ugalj i čelik 1951. godine, preteče Evropske ekonomske zajednice, odnosno današnje EU.

 

7 komentara

 1. A gde je nadaleko čuveni predsednik SO, zaboravio je na ovaj događaj ili nema vremena pošto se isključivo bavi uništavanjem srpskog sela.

   
 2. Gde su predstavnici opstine, ovo njih ne dodiruje, nema para u opticaju pa nije interesantno

   
 3. Bruka i sramota da se to ne obeleži zvanično i „zajedno“. Ovo je velika sramota za ljude koji vode opštinu. Prvo za Svm a potom za SNS. Baš sam razočaran da dajete ovakav primer. Koje vi vrednosti negujete „gospodo“?
  Tesko mi je dalje da pišem, sutra ću napisati sva imena funkcionera u našoj opštini na koga sam mislio. Ako ne smete da objavite komentar i to mogu da razumem.

   
 4. Nadaleko cuveni predsednik so ide i dalje mokrih cipela na samo zavrsene projekte u prethodnom periodu da se ovekoveci , od spomenika gotivi samo spomen plocu Petefi Sandoru , s duznim postovanjem madjarskom pesniku.

   
 5. Ove godine je bar pokoseno, pa su ljudi mogli prici spomeniku….verovatno sasvim slucajno

   
 6. Tako vam je to kada imaju dobrog advokata i sudiju pa se može i ono što se inače ne može. Šteta što državna ruka ne dopire do ovde. Ovde kod nas ko da vlada neka druga paralelna država. Dokle više da čekamo sa tim spiskom?

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *