Proslava Mitrovdana u Bajši

dsc_7599Svečanim prazničnim bdenijem, koje je u navečerje Mitrovdana služio prezviter Darko Jelić, započeta je proslava hramovne slave u Bajši.
Na sâm dan svetog velikomučenika Dimitrija, liturgijskim sabranjem većeg broja žitelja Bajše i mesta iz okoline načalstvovao je nadležni paroh prezviter Darko Jelić. Posle pročitanog svetog Jevanđelja se obratio sabranju besedom o svetom Dimitriju i njegovoj ulozi u srpskom narodu. Nakon svete Liturgije oko hrama je izvršen trostruki ophod.
Večernjim bogosluženjem načalstvovao je protojerej Jovica Mojsilović iz Kanjiže uz sasluženje protonamesnika Miodraga Šipke,arhijerejskog namsenika subotičkog, protonamesnika Milića Dobrosavljevića iz Karađorđeva i Aleksandra Zeljkovića iz Kule, kao i prezviteri Miloša Petrovića iz Crvenke,Stojana Marića iz Sivca i subotičkog đakona Pere Anđelića. Protojerej Jovica Mojsilović je održao divnu besedu o životu svetog Dimitrija i značaju slave dok je nadležni sveštenik Darko Jelić i podsetio sve prisutne na skori jubilej – 2018 se navršava dvestotine godina od podizanja hrama.Zamolio je sve prisutne da svako pomogne koliko može da hram ne dočeka jubilej u lošem stanju. Ovogodišnji kum gospodin Lazar Nerić je kumstvo predao Milovanu Pavkovu. Nakon izbora kuma za sledeću godinu za brojne učesnike molitvenog sabranja poslužena je trpeza ljubavi u sali Mesne zajednice Bajša i uz narodno veselje završena proslava hramovne slave.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *