Novak Đoković i Igor Jurić počasni građani Panonije

PANONSKI DEČJI GRAD
„NA KRILIMA DETINJSTVA“

POČASNI GRAĐANI

OBAVEŠTENJE!!!

Poštovana deco…

Panonski dečji grad je kulturno uzletište koje , evo dvanaestu godinu za redom, priziva krilima detinjstva sve one koji maštaju, vole, stvaraju i čine da svet bude lepše mesto za život. U ovom čarobnom dečjem gradu razlike ne postoje i nikada nisu ni postojale.

Svojom lepotom Panonija je oduvek mamila zaljubljenike prirode i sve one koji su osetili pitomost ravnice i gostoljublje njenih građana. Sve što je rukotvoreno, u gradiću koji je 1998.godine proglašen za najlepšu turističku destinaciju u Evropi, dotakle su umetnost i kultura. Skulpture, mozaici, barokni dvorac „Kaštel“, tragovi umetničkog senzibiliteta Milana Konjovića, Desanke Maksimović, Dobrice Erića, LJubivoja Ršumovića, Radoslava Graića, Raše Popova, Pere Zupca, Minje Subote, Jovana Adamova, svedoče o kulturnom nasleđu.

Mudri ljudi kažu da je grad onoliko velik koliko je kadar da primi velikane i ugradi ih u temelj svoje suštine. Iz tog razloga je festival „ Na krilima detinjstva“ ( ranije „Markovdanski susreti dece i pesnika“) preuzeo na sebe obavezu da nastavi kulturnu misiju i da okuplja najdarovitiju decu sa balkanskih prostora, kako bi nastavili stopama velikana najlepšu priču o Panoniji.

Svake godine preko 2000 dečaka i devojčica požuri u panonski zagrljaj sa umetničkim darovima. Svake godine uz najuglednija umetnička imena budući velikani tragaju za biserom Talije, kako bi u njoj otkrili sebe. Svake godine na tablu počasnih građana Panonskog dečjeg grada i Panonije, upisuju se oni koji su se svojim delom pokazali dostojnim da stanu ispred dece i budu im uzori.

Ove godine umetnički odbor je doneo odluku da to budu slavni teniser, Novak Đoković i zaštitnik dece, predsednik Fondacije „Tijana Jurić“, g.din, Igor Jurić.

Ploče sa njihovim imenima biće otkrivene ispred dvorca „Kaštel“, 16. maja. 2020. godine. na 12. Međunarodnom festivalu „Na krilima detinjstva“.

Zbog novonastale situacije sa pandemijom, o izmenama termina i vremena održavanja festivala bićete blagovremeno obavešteni.
Čestitamo dobitnicima zvanja i željno vas čekamo u gradu detinjstva.

Umetnički direktor PDG
Tode Nikoletić

 

3 komentara

 1. Jedan od ove dvojice (verujem da znate koji) je osudjeni kriminalac (za kradju, lopovluk), koji je sluzio i zatvorsku kaznu (doduse sa nanogicom) pre koju godinu. Svaki suboticanin ce vam to potvrditi.

  Lep primer dajete deci!

   
 2. ПАНОНИЈА је „ВВВВВВВВелики ГГГГГГГрад“,најобичније СЕЛО НА СЕВЕРУ СРБИЈЕ,да није било ПД „Панонија“ за то насеље се не би ни чуло,а ево података са Википедије:Panonija (Bačka Topola)
  Osnovni podaci
  Država Srbija
  Pokrajina Vojvodina
  Upravni okrug Severnobački
  Opština Bačka Topola
  Stanovništvo
  Stanovništvo ((2002)) Red Arrow Down.svg 607
  Gustina stanovništva 52* st./km²
  Geografija
  Koordinate 45°44′55″N 19°31′25″E / 45.748503°N 19.523610°E
  Površina 67,4* km²

   
 3. ас ти Госпе,оклен си ти Тоде,да ниси случајно из околине Книна

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *