Kamp tolerancije od 12. do 16. avgusta

IX po redu Kamp tolerancije mladih iz podunavskih gradova i regija biće održan od 12. do 16. avgusta u Bačkoj Topoli, a očekuje se da će on ove godine okupiti oko 60 mladih uzrasta 18 do 25 godina.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za sredu u 20.30 u Poljoprivrednoj školi, kada se uz program očekuje i defile učesnika.

U okviru programa, u prepodnevnim časovima planirana su predavanja na engleskom jeziku uz otvaranje diskusija o deinstitucionalizaciji socijalnih ustanova, bolestima zavisnosti, resocijalnizaciji lečenih zavisnika i drugim temama.

„Ovo je 9. ‘Kamp mladih podunavskih gradova i regija’ čiji će domaćin biti Bačka Topola. Mislim da se pitanje tolerancije ne može meriti novcem. Pitanje tolerancije je dug koji svi mi treba da negujemo, razvijamo, da jačamo poverenje, da čuvamo jedni druge u ovoj multietničkoj sredini, a istovremeno da se bavimo osetljivim, interesantnim i aktuelnim temama. Tako će biti i ove godine na ‘Kampu tolerancije’ čiji je moto ‘Dajmo šansu…’, a govorićemo o onim društvenim grupama koje su, nažalost, na periferiji društva i njihovom povratku u to isto društvo“, kaže Šandor Egereši za RTV.

Te teme se tiču ne samo mladih u Vojvodini i Srbiji već u celom regionu, a to su narkomanija, alkoholizam i druge bolesti zavisnosti.

O tome ćemo razgovarati sa mladima, njih oko 60, koji dolaze iz Nemačke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a biće smešteni kod jezera u Bačkoj Topoli.

Učesnici kampa posetiće staromoravički „Othon“, banju u Pačiru, a predviđeno je i učešće u sportskim i drugim aktivnostima. U večernjim časovima učesnike kampa zabavljaće DJ-evi.

Generalni pokrovitelj IX kampa tolerancije je Vlada Republike Srbije – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a finansijsku podršku dali su i Grad Ulm, Opština Bačka Topola i Mesna zajednica Bačka Topola, kao i više privrednih sponzora.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *