9 Kamp tolerancije

Sinoć je otvoren deveti po redu Kamp tolerancije mladih iz podunavskog regiona.

Tema kojom će se učesnici kampa baviti u narednim danima je posvećena marginalnim društvenim grupama.
Mladi će u okviru radionica i razgovora koje će imati tokom četiri radna dana, uvideti značaj pomaganja socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

Predsednik Fondacije „Plavi Dunav” i osnivač Kampa tolerancije Šandor Egereši, podsetio je da je kroz ovaj specifični kamp u Bačkoj Topoli, koja je u međuvremenu proglašena evropskom prestonicom tolerancije, do sada prošlo više od 1.300 mladih iz zemalja Podunavskog regiona, od kojih su neki višestruki učesnici.

Svečanost otvaranja počela je izvođenjem himne Kampa toleranice koju je na skromnoj bini postavljenoj kraj sportske hale Poljoprivredne škole otpevao mladi Bačkotopolčanin Žarko Pribaković, u ime škole domaćina učesnike i goste pozdravio je direktor Tibor Tot, a u ime Lokalne samouprave pozdravnu reč je uputio zamenik predsednika opštine Predrag Petrović.

Kamp tolerancije mladih trajaće do 15. avgusta u Poljoprivrednoj školi, a okupio je oko 60 mladih starosti 18 do 25 godina, iz gradova Srbije, Slovenije, Nemačke, Bugarske, Mađarske, Hrvatska i Bosne i Hercegovine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *