Uhapšen maloletnik iz Mileševa osumnjičen za ubistvo

Danas, 21. februara, uhapšen je maloletnik LJ.B. (16) iz Mileševa zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično delo, ubistvo.

Maloletnik se sumnjični da je juče u poslepodnevnim časovima naneo teške telesne povrede i usmrtio stariju ženu S.M. (65) takođe iz Mileševa, nakon čega se njenim automobilom odvezao u Bačku Topolu.

Foto: Si Studio Digital

Napušten automobil, Opel crvene boje pronađen je sinoć na parkingu kod biblioteke, gde su forenzičari obavili uviđaj, a osumnjičeni je do skoro bio u bekstvu. Pronađen je danas, oko 12.00 časova, u parku kod garaža iza Topikove zgrade.

Policija je od sinoć tragala za osumnjičenim, čak su nekoliko puta obišli mesto na kom se osumnjičeni krio, međutim tek danas su uspeli da ga pronađu.

Snimak hapšenja LJ.B. preuzet sa interneta

Kako nezvanično saznajemo, mladić je ušao kroz prozor od kupatila, ženu je tukao čekićem i oštrim predmetima, a pretpostavlja se da ju je i davio zbog povreda koje su pronađene na njenom vratu.

Kuća u kojoj se desio zločin, Foto: Si Studio Digital

Slučaj je policiji prijavio otac maloletnika sinoć oko 21.00 čas, nakon čega je policija izašla na lice mesta i počela uviđaj i potragu za osumnjičenim.

Osumnjičeni je od ranije poznat policiji i socijalnoj službi po nizu krivičnih dela, ali značajne mere nisu primenjivane.

Stanovnici Mileševa od ranije su suočeni sa nedoličnim ponašanjem osumnjičenog, a prema izjavi jednog od njih samo su čekali momenat da se dogodi teško krivično delo, čak su prošle godine predložili peticiju za zbrinjavanje osumnjičenog u odgovorne ustanove.

„On je od ranije dolazio u sukob sa mnogima u selu, kao i sa žrtvom koja se žalila da joj je osumnjičeni izbušio gume na automobilu, a mnogo puta ga je i zatekla da spava u njemu. Njegovo ponašanje izaziva strah svih nas i niko nije želeo da dolazi u sukob sa njim“ – izjavio je jedan od stanovnika koji želi da ostane anoniman

„Nadležni centar za socijalni rad kao i policija nisu uradili ono što im je dužnost, oni su na osnovu svih prijava trebali da predvide ishod ovakvog ponašanja i spreče zločin nad ovom nevinom ženom“ – izjavio je za naš portal još jedan stanovnik koji želi da ostane anoniman

Kuća osumnjičenog, Foto: Si Studio Digital

 

Jedan komentar

  1. Mogli ste bar nazive fajlova promeniti. 😅

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *