U novoj školskoj godini 250 đaka prvaka

Prema poslednjim podacima, u opštini Bačka Topola u prvi razred osnovne škole u novoj školskoj godina kreće 250 prvaka, što je umanjenje za 10 posto.

Na srpskom nastavnom jeziku biće 90, a na mađarskom 160 prvaka.

U OŠ „Nikola Tesla“ upisano je 66 prvaka, 37 na srpskom i 29 na mađarskom jeziku. Za njih će svečani prijem biti održan u svečanoj sali 1. septembra u 16.30 časova. U OŠ „Čaki Lajoš“ ima 67 prvaka, 30 na srpskom i 37 na mađaraskom nastavnom jeziku.
Prijem prvaka u ovoj školi je 1. septembra u 16 časova. Ove godine na Panoniji ima 2 prvaka, u Bajši ima 16 prvaka, u Staroj Moravici 32, Gunarošu 19, Pačiru 23, Novom Orahovu 19, a na Krivaji 4 đaka prvaka

Već po tradiciji, lokalna samouprava prvacima daruje prigodan poklon za uspešan početak školske godine.

 

Jedan komentar

  1. hadzsy János

    Po gospodi na vlasti u nasoj opstini nema razloga za brigu!Sve ide Po planu i prema ocekivanjima! Ko je lepsi taj se farba, a ko jedeblji taj se vec naduvo!!! pocetkom noovog mileniuma, samo u OS Caki Lajos bilo je djaka za tri razreda na srpskom nastavnom jeziku i cetiri razreda na madjarskom nastavnom jeziku, Prosecan broj djaka u odelenju je bio 26. Ovu skolu u to doba pohadjalo je 1200 (hiljadu i dvesta) djaka! Da nekad bilo sad se pominjalo! kao i sve za normalan zivot bitne stvari u ovoj sredini! Vazno je da su ista lica na funkcijama veoma zadovoljna postignutim rezultatima i svojim zaradama!!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *