U Bajši obeležen dan sela

Foto; IC TK
Foto; IC TK

Većim brojem sadržaja u Bajši je u nedelju, 11.juna obeležen Dan sela. Tim povodom, po tradiciji, na svečanoj sednici Saveta MZ zaslužnim pojedincima su uručena priznanja. Plaketu sela je dobila mesna OŠ „Bratstvo-jedinstvo” , koja je novembra prošle godine obeležila 50 godina postojanja. Zahvalnicu sela dobili su Laslo Inštitoris, član Društva za negovanje tradicija i rukotvorina „Etno” za nesebičan rad, kojim je doprineo da Bajša dobije dve Etno kuće. Ovo priznanje dobio je i Andraš Kolar, takođe član „Etna” za afirmaciju Bajše kroz svoj likovni rad, kao član sekcije slikara „Jožef Ač”. Zahvalnica sela je uručena Lorant Kovaču zbog pronalaženja izuzetno vredne istorijske dokumentacije o Bajši iz vreme 18. veka. Zahvalnica je uručena i Danici Petkov, član tekvondo kluba “Bajša” za izuzetne rezultate. Do sada je osvojila 35 zlatnih, 32 srebrne i 42 bronzane medalje. Ipak, najvrednija su bronza sa Evropskog prvenstva u Livetpulu i srebro

Foto; IC TK
Foto; IC TK

sa EU prvenstva u olimpijskoj kategoriji održanog u maju u Moldaviji. Titula počasnog građanina Bajše pripala je Marinku Stojakoviću, koji je 2000. godine osnovao Tekvon-do klub „Bajša”. Do danas, kroz klub je prošlo više stotina mladih od kojih su postali reprezentativci Srbije kako u ITF, tako i u olimpijskoj VVTF Federaciji, a to su Noemi Hulala, Judit Očenas, Tibor Dobik, Bojana i Bojan Zorić, Danica Petkov. Zahvaljujući njemu i talentovanim članovima, do sada su osvojili više od 1500 medalja kako na državnim, tako i na međunarodnim takmičenjima, od čega su najsjajnije one sa Evropskih prvenstava, ukupno šest, stoji u saopštenju Komisije koja je odlučivala o nosiocima ovih priznanja. Dan sela obeležio je i kulturno umetnički program i otvaranje izložbe radova stvaralaca koji su u bajšanskoj umetničkoj koloniji radili tokom 2016. godine. Mesna zajednica je i ove godine zahvalnicom i poklonima nagradila najbolje učenike, mlade sportiste, kao i bebe rođene od prošlogodišnje proslave Dana sela.

 

3 komentara

 1. Bitno da karatiste niste naveli…svaka cast!!

   
  • Nisu navedeni ni fudbaleri, ni kosarkasi , ni odbojkasi, ni sahisti, ni strelicari…… Ova deca su postigla IZUZETNE uspehe pod Marinkovim vodjstvom. Nema tu mesta za zavist. Samo mozemo reci. Bravooòoo! Bravooo! Bravo!

    
   • Nema tu zavisti…svaka cast i marinku i njegovim takmicarima…odma kazete da je Zavist..a ustvari je do njih…i samo do njih …sve su koji su taj dan ucestvovali spomenuli a moju decu nisu..procitajte bolje tekst..moja deca su pocetnici dug je napor i pt ka uspehu pred njima ..

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *