Topolski Dobar Ukus

U subotu 25.7.2015. u organizaciji “Topolski Dobar Ukus”, održano je drugo takmičenje u kuvanju kotlića a prvo vojvođansko takmičenje u kuvanju goveđih obrazina.

Najtopliji dan ovoga leta, uz temperaturu od 41 stepen, kao i veliki izazov za spremanje ovog specijaliteta koji se retko kuva, bio je dovoljan razlog za odustajanje nekih ekipa od takmičenja.

Vatra se ispod kotlića zapalila uz ekipe: Caffe Bar Zmaj B.Topola, Auspuh Servis Dario B.Topola, Kuća Lepote Požar B.Topola, Visoki Napon Crvenka, Veka i Jedno Rus B.Topola, Pan-Boys Panonija, Sivčević Trans B.Topola, Deran i drugari B.Topola

Posle 5 h kuvanja, na znak organizatora, vatre su ugašene i pristupilo se donošenju i ocenjivanju uzoraka. Dok je žiri radio svoj posao, organizator je priredio lep zabavni program uz nagrade koje su ovom prilikom obezbedili sponzori.

U zabavnom delu programa okupljene su zabavljali Žarko Pribaković ( budući takmičar u pinkovim zvezdicama ) i Anđela Matić.

Prvo mesto osvojila je ekipa Deran i drugari iz B.Topole, drugo mesto ekipa Kuća Lepote Požar iz B.Topole i treće mesto ekipa Pan-Boys sa Panonije. Zaslužene nagrade su pripale najboljima a sve ekipe su dobile zahvalnice za učestvovanje.

Organizacioni odbor su sačinjavali: Savić Zoran, Lovaš Šandor, Ogrizović Vlatko, Ivanović Srđan i Sabo Post Ferenc sa svojom uigranom i veselom ekipom.

Novo okupljanje je zakazano za 8.8.2015. kada se u kotlićima kuva pasulj.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *