Srbija sve zelenija!

Zahvaljujući inicijativi Jedna karta – jedno drvo u prolećnoj sadnji posađeno 19 050 sadnica, na jesen nastavak akcije.

Koliko je važna zaštita životne sredine, očuvanje i obogaćivanje zelenih površina pokazali su svi posetioci ovogodišnjeg Serbia Open 2022 teniskog turnira. Samo mesec dana nakon završetka najvećeg sportskog događaja u zemlji, 14 gradova bogatije je za 19 050 sadnica, koje krase različite lokacije na kojima građani Srbije mogu još više da uživaju.

Bačka Topola je sa 1500 sadnica napravila najlepšu uvertiru za nastavak sadnje na jesen, u okviru koje će se ozeleneti novi park. Sadnice platana krase sada deo oko fudbalskog terena, dok je jedan deo koji je posađen na zelenim površinama pored puta imati ulogu zaštitnog pojasa. Akcija sadnje realizovana je u saradnji sa lokalnom samoupravom, uz podršku javno-komunalnog preduzeća “Komgrad”, vatrogasne ekipa, i velikog broja volontera.

„Veoma sam ponosan što smo zahvaljujući posetiocima ovogodišnjeg Serbia Open turnira uspeli da ovu akciju sprovedemo u delo i što će na kraju godine više od 40 000 sadnica krasiti parkove, zelene površine, prostore blizu vrtića i škola širom Srbije. Zajedno smo pokazali koliko je važno pokretanje inicijativa koje imaju za cilj povećanje ekološke svesti građana kao i da, pored sporta i zdravog života, možemo da promovišemo i pozitivan odnos prema životnoj sredini i utičemo na njeno očuvanje. Akcija “Jedna karta – jedno drvo“ i činjenica da su građani prepoznali njen značaj, motivisala nas je da nastavimo sa ovakvim projektima u budućnosti, kako bismo pokazali da sportske manifestacije mogu da imaju odgovoran odnos prema društvu i okolini u kojoj živimo“, istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Serbia Open 2022.

Sa ciljem da se ozeleni ukupno oko 100 hektara površina širom naše zemlje, sadnja se nastavlja i na jesen.

 

Jedan komentar

  1. Mali od Velikog

    Lepa vest u moru loših. Dok jedni sade, drugi nelegalno seku i kradu ogrevno drvo. Čudno je da je veoma nezapaženo prošla vest o hapšenju visokog pokrajinskog funkcionera A.F. i njegovog oca J.F. zbog krađe drveta. Naš vitez je objavio vest na svom portalu, ali je i brže bolje skinuo. Treba pare zaraditi, a da se S.S. i P.P. ne ljute zbog rušenja ugleda vladajuće partije.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *